Společnost Sony vydala 29. listopadu výroční Lineup Music Video Winter Mix. Video bylo nahráno na kanál PlayStation Japan avšak brzy po vydání bylo smazáno a to po několika obviněních z kopírovaných animací. Na reupload se můžete podívat výše. 

Ian Jones-Quartey, tvůrce OK KO! (který také pracoval na Steven Universe a Adventure Time) na svém Twitteru komentoval okopírování animace.

Další animátor, který si všiml tohoto problému, byl rus Oleg Kositsyn, který na kopii své práce odpověděl na pípání japonské televize PlayStation. Další animátoři začali identifikovat jejich animace a zdá, že většina videa obsahuje ukradené animace.

Francouzská webová stránka pro animaci Catsuka od té doby vytvořila srovnávací video, které zobrazuje ukázky zkopírovaných částí. Zahrnuje ukázky z filmu Steven Universe společnosti Cartoon Network: Film, anime FLCL a kolektiv animací Souviens Ten-Zan.

Čistý rozsah kopírování je dost velký, údajně byly zkopírovány i animace z prací studentů. Gobelins je škola vizuální komunikace se sídlem ve Francii a mnoho animací bylo převzato z krátkých cvičení se speciálními efekty prováděných v rámci jejich studií.

Níže se taktéž můžete podívat na srovnávací video všech animací.

Režisérem videa je podle japonského blogu PlayStation Kevin Bao - kanadský režisér, který získal ocenění od Ottawského mezinárodního animačního festivalu a londýnského mezinárodního animačního festivalu, a dříve vytvořil videa pro významné klienty, jako je třeba Disney.

Zdá se, že chyba leží pravděpodobně na straně režiséra. Sony by si nic takového nedovolilo. Dokazuje to i fakt, že portfolio agentur, které Bao měl, je smazané.