Společnost Sony vytvořila novou značku, pod kterou bude vydávat PlayStation hry pro PC. Horizon Zero Dawn v kompletní edici a Days Gone bylo vydáno pod značkou PlayStation Mobile, což ale mohlo hráče uvádět v omyl. To společnost nechce a rozhodla se u svých titulů pro PC nově uvádět vydavatele PlayStation PC LLC, vyplývá to ze Steamu.

Stojí za zmínku, že název této divize byl použit už dříve, Everybody's Gone To Rapture pro PC vyšlo pod hlavičkou PlayStation PC LLC. Pak ale Sony využívala PlayStation Mobile.

Jak víme, Sony na počítače plánuje další své hry. Dá se předpokládat, že divize PlayStation PC LLC bude mít na starost nejen vydávání, ale také dohled kolem portů.

Oficiálně Sony pro PC připravuje Uncharted 4: A Thief’s End a Uncharted: The Lost Legacy na začátek roku 2022 - krátce poté, co dorazí na PS5, a tento měsíc byl oznámen příchod portu God of War z roku 2018.

Dalším titulem pro PC od PlayStationu může být Sackboy: A Big Adventure, vyplývá to z databáze Steamu. To jde ruku v ruce s vyjádřením prezidenta SIE. Ten potvrdil, že na PC přinesou celou řadu her.

Když už jsme u God of War, tak na PC portu pracuje kanadské studio Jetpack Interactive, na které dohlíží Santa Monica Studio, původní autoři hry. Jetpack Interactive je poměrně neznámý tým, v minulosti se podílel na vývoji Dark Souls pro PC, Plants vs. Zombies: Garden Warfare a na několika dílech NBA Live.

Oznámení PC verze God of War

DIVIZE PLAYSTATION STUDIOS BUDE RŮST

Za posledních několik měsíců Sony koupila několik nových studií. Tím se počet vývojářů pod PlayStation Studios navýšil o 20 procent. Tento trend bude podle finančního ředitele pokračovat a společnost hodlá nadále agresivně investovat do interních vývojových kapacit. To znamená rozšiřování stávajících týmů a další akvizice.

Sony letos koupila týmy Housemarque, Firesprite, Bluepoint Games a Fabrik Games. Zapomenout také nemůžeme na Nixxes Software, kteří předtím pracovali na portech nejrůznějších titulů pro PC. V roce 2021 Sony získala více vývojářů než v letech 2010 až 2020.

Na záměr Sony už dříve poukazovali insideři a pracovní nabídky. Firma údajně chce, aby studia pod hlavičkou PlayStation Studios byla schopna vytvářet několik her najednou. Příkladem je studio Insomniac Games, které při vývoji Marvel's Spider-Man: Miles Morales pracovalo na Ratchet & Clank: Rift Apart a nyní má na starost Marvel's Spider-Man 2 a Marvel's Wolverine.

Podle všeho má Sony na další akvizice připraveno 13 až 18 miliard amerických dolarů. Abyste si lépe představili, o jakou jde částku, tak Xbox za ZeniMax Media s Bethesdou zaplatil 7,5 miliardy dolarů. Za to mimo jiné získal tvůrce sérií The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Wolfenstein, Dishonored či The Evil Within.