Pokud jde o Sonica a akci The Game Awards, mohlo by se zdát, že za řeč stojí hlavně oficiální odhalení pokračování filmu z roku 2020. Sega a Sonic Team však připravují také další herní dobrodružství, nesoucí prostý název Sonic Frontiers.

Hra vyjde na konci roku 2022 ve verzi pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch, přičemž ji oznámil cinematic trailer, který láká na rozsáhlý svět plný rozličných biomů i charakteristických prvků Sonicova univerza. Lze předpokládat, že když se na video fanoušci zaměří, odhalí v obrazu i zvuku více, než se může na první pohled zdát. My můžeme alespoň říct, že trailer rozhodně dělá dojem, jako kdyby byla hra vytvořena v Unreal Enginu.

Tvůrci na oficiálním webu každopádně lákají na dosud neviděný zážitek, v němž si budeme moci užít vzrušení z rychlosti a svobody v otevřených zónách herního světa. Samozřejmostí je boj s mocnými nepřáteli a možnost proběhnout Starfall Islands, kde najdeme husté lesy, velké vodopády i vyprahlé pouště.