SnowRunner, off-road simulace od Saber Interactive a Focus Home Interactive (obsahuje české titulky), se připravuje na svůj druhý rok dodatečného obsahu.

Year 2 Pass slibuje spoustu nového obsahu ve čtyřech ročních obdobích a nové funkce zdarma pro všechny majitele hry na PC, PlayStation 4, Xboxu One a Nintendu Switch. Začátek druhého roku podpory je za rohem. Season 5: Build & Dispatch dorazí již 9. 9.

Hlavní odhalenou bezplatnou novinkou je cross-play se všemi platformami. S vydáním páté sezóny dojde na propojení PC verze přes Steam, Epic Games Store a Microsoft Store. Později bude cross-play podporován i na konzolích. Vývojáři vnadí také na New Game+, Immersive Mode a nové kosmetické maličkosti.

Season 5: Build & Dispatch je první ze čtyř plánovaných sezón druhého season passu. Nabídne dvě nové podzimní mapy v novém regionu Ruské federace. Hráči se podívají do Rostovské oblasti na dolním toku řeky Don. Očekávejte kopcovitý terén s mírnými svahy a jednu z průmyslových bašt jižního Ruska.

Tou je továrna Tatry, kterou musíte opravit. Odměnou budou dvě výkonná osmikolová vozidla Tatra Force a Tatra Phoenix s přizpůsobitelnými nápravami. Samozřejmostí jsou pak nové skiny a samolepky na nejrůznější vozidla.

Hráče mohou potěšit také funkční rampy sloužící pro přepravu jiných vozidel a jejich vyproštění z bahna.

Season 6: Haul and Hustle se zaměří na americké lesnictví s novým americkým regionem a novými vozidly. Těšit se můžete na těžké náklady, které musíte dostat ze zasněženého lesa. Povedete těžařskou operaci hluboko v divočině a budete mít omezené zásoby a zdroje.

Season 7: Complete a Conquer přináší do SnowRunner terénní sporty. Na nové tréninkové off-road mapě si ve zbrusu nových vozidlech vyzkoušíte nejrůznější překážky.

Season 8 bude ve znamení druhé velké expanze. Má jít o nejambicióznější přídavek se zbrusu novým regionem, novými vozy, spoustou nových aktivit a novým režimem měnící hru. Další informace o něm později.

Mezitím se podívejte na trailer úplně nahoře a čtyři první obrázky s novými vozy Tatra. Osobně jsem zvědav, zda v druhém roce dojde i na vylepšení pro novou generaci konzolí.

Tatra se stala prvním evropským zástupce ve SnowRunner. Ikonické vozy Tatra 813 a 805 dorazily do hry v létě tohoto roku v rámci Year 2 Passu. DLC je možné koupit také samostatně za 5,99 eur.