SnowRunner od společností Saber Interactive a Focus Home Interactive bude mnohem větší, než bylo dosud prezentováno. Off-road simulátor v den vydání nabídne mapy složené z regionů Aljašky, Michiganu a poloostrova Tajmyr, které mají dohromady rozlohu 30 kilometrů čtverečních. Původní MudRunner měl mapu 8,25 km2.

Pokud by vám to přišlo málo a už byste měli vše splněné, tak si můžete zakoupit Season Pass. Ten přidá nové mapy, funkce, vozidla, typy misí a další obsah. Season Pass bude součástí Premium Edition hry.

Season Pass je rozdělen na čtyři fáze. Každá fáze obsahuje vlastní téma a region: Search and Recover; Explore and Expand; Locate and Deliver; a masivní expanzi. Každá fáze zahrne nová vozidla a možnost prozkoumat obrovské nové regiony, včetně rozsáhlého bílého severu Kanady, Ruska a Wisconsinu.

Bez Season Passu se dostanete jenom k části nového obsahu. Saber slibují bezplatné rozšiřování vozového parku, nové skiny, nové možnosti pro přizpůsobení vozidel a další obsah, o kterém se dočtete v popisku jednotlivých fázích.

První fáze nazvaná Search and Recover vyjde pár týdnů po uvedení hry na trh a obohatí hru o několik nových map zasazených do zasněženého prostředí Ruska. Na hráče čeká průzkum nového prostředí a plnění nových misí, včetně výzvy v podobě hledání trosek bombardéru z druhé světové války.

Druhá fáze se jmenuje Explore and Expand a pochlubí se novou oblastí z rozsáhlého bílého severu Kanady. Nový region se skládá z několika map, které nabízejí velmi speciální mise. Budete se v nich podílet na výstavbě budov a vozit materiály a nástroje pracovníkům. Přitom budete svědky pokroku stavby, která vznikne v srdci tohoto nepřátelského prostředí. Dojde také na další vozidla a skiny. V bezplatné aktualizaci zase budou nové typy nákladu, novinky pro modifikace a některá překvapení, o kterých vývojáři zatím nechtějí mluvit.

Třetí fázi dodatečného rozšíření SnowRunneru je Locate and Deliver. Hráče zavede do amerického Wisconsinu skládajícího se z nových map, misí a aktivit, v nichž zažijete klasickou zkušenost franšízy v úplně novém světle. I tady dojde na bezplatnou aktualizaci s novými vozy a skiny. K tomu dorazí nové aktivity nebo nové věci pro úpravu vašich vozidel.

Čtvrtá fáze je zatím tajemná, tvůrci mluví o velké expanzi, která nám bude teprve představena.

Vše je názorně ukázáno v traileru výše. SnowRunner vychází 28. 4. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.