Společnost Rebellion na rok 2022 pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One oznámila pokračování série Sniper Elite. Pátý díl bude v den vydání dostupný v předplatném Game Pass pro konzole Xbox i PC.

Tisková zpráva láká na bezkonkurenční odstřelování, taktický boj z pohledu třetí osoby a vylepšenou zabijáckou kameru. Probojovat se máme dosud nejúchvatnějšími mapami s mnoha reálnými lokacemi zachycenými v ohromujících detailech a vylepšeným systémem průzkumu prostředí.

Děj se odehrává ve Francii v roce 1944. Opět se vžijeme do amerického ostrostřelce Karla Fairburna, který se přidá k francouzskému odboji, aby zmařil operaci Kraken, tajný nacistický projekt, jehož cílem je ukončit druhou světovou válku před zásahem amerických sil v Evropě.

Vývojáři se rozhodli vytvořit prostředí inspirované skutečným světem a slibují, že scénáře nám nabídnou velkou volnost. Využít budeme moci zipline, lezení po stěnách apod.

Zajímavé zní multiplayer. Ten naskakuje na dnešní trend a umožní nám se vžít do německého odstřelovače a napadnout kampaň jiného hráče, případně vy budete tou obětí. Chybět nebude ani kooperativní režim, v němž můžete do své kampaně pozvat dalšího hráče, aby vám pomohl.