Fanoušci Grand Theft Auto netrpělivě čekají na první informace o novém díle. Jak to ale vypadá, tak na pokračování gangsterské akce od Rockstaru si ještě počkají. Studio dává přednost vylepšenému GTA V pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Mezitím se ale chystá konkurence.

V brazilském Betagames minimálně pět let pracují na akční adventuře v otevřeném světě, která je inspirována atmosférou a herními možnostmi Grand Theft Auto V. Hra se jmenuje 171 a hlavním hrdinou je Nicolau Souza, mladý snílek z předměstí, který se musí stát zločincem při zoufalé snaze pomoci svému mladšímu bratrovi.

Přečtěte si také: V indie sféře vzniká komické hororové Grand Theft Auto ze světa Cthulhu

Svět hry nabídne slumy brazilských měst a možnost ho bez zábran prozkoumat pešky i v různých vozidlech. Město má být živé a hráči mají být opatrní, protože každá akce může způsobit reakci, kupříkladu agresivní jednání může přilákat nejen policisty, ale také místní kriminálníky.

171 běží na známé technologii Unreal Engine. Dosavadní materiály pochází z pre-alfa a alfa verzí, které se mají od finální verze výrazně lišit, včetně grafické kvality.

171 je v plánu na rok 2021 v beta verzi, ale vývojáři se netají touhou vydat titul také na všechny hlavní platformy této a příští generace, což znamená na PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.