Keiichiro Toyama je zpátky na scéně a společně s ním proslulý skladatel Akira Yamaoka. Sice se nejedná o pokračování dnes již kultovní série Silent Hill, přesto to vypadá, že se máme opravdu na co těšit. Slitterhead vzniká pod taktovkou studia Bokeh Games a pravidelní čtenáři ví, že jsme o ní již psali. Nějaké střípky informací jsme se totiž dozvěděli již začátkem letošního roku.

Během letošních The Game Awards jsme dostali to, co jsme všichni chtěli. Trailer, díky kterému konečně víme, na co se těšit. A jak sám Keiichiro říkal začátkem roku, otevírá se před námi brutální svět, ve kterém se obyčejní lidé setkávají s neobyčejnými věcmi.

Rozprostírá se před námi moderní město, které je v troskách a pohybují se v něm lidé, kteří možná nejsou zas tak úplně lidé. Strašlivá monstra skrývající se pod lidskou kůží vás mohou zaskočit odkudkoliv. Tentokrát to ovšem vypadá, že nebudete tak bezbranní a půjde se efektivně bránit, a dokonce monstrům i zatopit.

Keiichiro se opravdu vrací ke svým kořenům a prezentuje nám hru, která hodně čerpá z jeho práce na sérii Silent Hill. Přidejte si k tomu soundtrack od Akiry Yamaoky a Slitterhead bude něco, co si žádný fanoušek hororů nesmí nechat ujít. Datum vydání zatím není známo, stejně jako platformy, na které se hra dostane. Začátkem roku ovšem Keiichiro prozradil, že se zaměřují především na PC a titul nemáme očekávat dřív než v roce 2023.