Na Steamu začaly vánoční slevy. Fanoušci bojují s překladem Red Dead Redemption 2. Xbox Game Pass se ohlíží za rokem 2020. Fall Guys naděluje všem hráčům. Nové skiny ve Fortnite.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Fanoušci bojují s překladem Red Dead Redemption 2. „Texty jsou úplně domotané jako tomu bylo u Grand Theft Auto V. A co hůř, nachází se ve více jak 1000 souborech, takže nejenom překlad, ale i technické zpracování dostat texty zpět je obtížné a časově náročné,“ dodávají. Přeloženo mají zhruba 21 procent.

- Na Steamu se rozběhl vánoční výprodej. Do 5. 1. 2021 můžete koupit spoustu her ve slevě. Například Horizon Zero Dawn Complete Edition za 39,99 eur, Doom Eternal za 19,79 eur, Fall Guys za 15,99 eur, Midle-Earth: Shadow of War za 7,99 eur, Northgard za 11,99 eur, Planet Zoo za 22,49 eur, Endless Space 2 za 9,99 eur, Mortal Kombat 11 za 14,99 eur, Tropico 6 za 24,99 eur nebo Star Wars Squadrons za 23,99 eur.

Přečtěte si také: Uncharted ve stopách God of War, česká parodie na Cyberpunk, Switch v polovině cyklu

- Xbox Game Pass se ohlíží za rokem 2020 a děkuje hráčům. Microsoftu se podařilo vytvořit velmi smysluplné a výhodné předplatné pro hráče, které za pár korun odemyká knihovnu skvělých her na konzolích Xbox, počítačích s Windows 10 i mobilech/tabletech s Androidem. Jsem zvědav, jaké hry přidá americká společnost v roce 2021.

- Pokud hrajete Cyberpunk 2077 na Google Stadia, tak i tam nyní dorazil hotfix 1.05, který byl o víkendu dostupný pro konzole a o něco později pro PC.

- Survival Green Hell loni pozval hráče přežívat v amazonském deštném pralese. V roce 2021 chtějí vývojáři z Creepy Jar tenhle zážitek rozšířit a ponořit hráče do virtuální reality. Green Hell VR je plánován na třetí čtvrtletí příštího roku pro PCVR a později bude vydán pro Oculus Quest.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 prodal 13 milionů kusů

- Fall Guys naděluje všem hráčům herní oblečení s vánoční tematikou. Stačí se přihlásit do hry během vánočních svátků a outfit je váš. Jen pozor, vývojáři tím myslí období do 25. prosince/decembra letošního roku.

- Cyberpunk 2077 je až třetí nejprodávanější hrou za minulý týden ve Velké Británii, prodeje se propadly o 80 procent. V maloobchodě se nejvíc dařilo Assassin's Creed Valhalla a Call of Duty Black Ops Cold War. Bramborovou medaili získala FIFA 21. Následuje Animal Crossing New Horizons, Spider-Man Miles Morales, Mario Kart 8 Deluxe, Just Dance 2021, Ring Fit Adventure a Super Mario 3D All-Stars. Valhalla se na první místo dostala díky slevě. Ta se postarala o 66 procent lepší tržby než v předešlý týden.

- Vesmírný sandbox Hardspace: Shipbreaker se v předběžném přístupu rozrůstá. Hra, ve které rozebíráte zbytky starých vesmírných lodí, přidává zcela nový archetyp lodi jménem Javelin a nabízí novou výzvu. Mezitím máte k dispozici nový nástroj Demo Charge.

- Přes klienta GOG Galaxy můžete získat zdarma Brigador: Up-Armored Deluxe. Jde o akční roguelike akci podle hitů z 80. let. Během dobrodružství se ujmete role rebela, který se pokusí převzít hlavní město planety Novo Solo. K tomu využijete obrovské mechy.

- Jak bude využit DualSense u PS5 verze Kena: Bridge of Spirits. Tvůrci malebné indie hry mají v plánu využít adaptivní spouště i haptickou odezvu. Haptická odezva je použita pro schopnosti Keny a její štít, zatímco adaptivní spouště se používají k napnutí luku. „Čím více luk natahujete, tím větší je odpor spouště,“ uvedl Mike Grier pro PlayStation Magazine UK. Jeho bratr zase potvrdil úvahy o DLC.

- Fortnite přidává další postavy. Od Marvelu přicházejí hrdinové Black Panther, Captain Marvel a Taskmaster. Pochopitelně jde o skiny.