První náhradu za E3 máme za sebou. IGN spustilo stream a v rámci prvního dne Summer of Gaming nám ukázalo několik zajímavých her. Jde ale pouze o předvoj, v dalších dnech toho uvidíme mnohem, mnohem víc. Zatím si můžete vychutnat filmový trailer na akční RPG titul Warewolf, krvavé Chivalry 2, které dorazí pro 5 platforem, středověké GTA jménem Rustler, zajímavé The Waylanders, návrat Alexe Kidda, novou Yakuzu, Wasteland 3 a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: Velký týden pro hráče. Čeká nás 7 různých prezentací, včetně PS5 her a remaku Mafie

FILMOVÝ TRAILER NA WEREWOLF THE APOCALYPSE - EARTHBLOOD

O akčním RPG Werewolf the Apocalypse - Earthblood jsme již několikrát slyšeli, ale pořádně jsme ze hry nic neviděli. Dnes se můžeme podívat na filmový trailer a nasát atmosféru nové hry od francouzského studia Cyanide, autorů Call of Cthulhu z roku 2018 nebo Styx: Shards of Darkness z roku 2017.

Ve Werewolf the Apocalypse - Earthblood budete hrát za Cahala, vyhnaného vlkodlaka, který se vrací do svého klanu, aby pomohl ohroženému druhu a zabránil narušení rovnováhy přírody. Cahal s ostatními vlkodlaky bude bojovat proti mocné upíří korporaci Pentex.

„Příběh se odehrává na americkém severozápadě a Cahal se může transformovat do podoby vlka, člověka nebo vlkodlaka. Transformace bude důležitá pro plnění různých úkolů, včetně průzkumu prostředí, konverzace a boje. Každá forma má tedy svou specifickou hratelnost. Vlčí formu budete využívat při průzkumu, sledování, špionáži nebo při cestování úzkými průchody. Lidská podoba slouží pro interakci, ať už jde o obsluhu strojů nebo rozhovory s lidmi. Forma vlkodlaka je ideální k boji. Ale pozor, při této formě může Cahala postihnout šílenství a on nebude vědět, kdo jsou přátelé a kdo nepřátelé. Jediným způsob, jak se zbavit šílenství je zabít všechny přítomné, bez ohledu na to, co jsou zač,“ informovali jsme vás v předešlé novince.

Hra vyjde na PC (přes Epic Games Store), PS4 a Xbox One. Více se dozvíme 7. 7. na prezentaci Nacon Connect.

CHIVALRY 2 BUDE KRVAVÉ A DORAZÍ I NA KONZOLE

Jak už jsme vás informovali, multiplayerová středověká bojovka Chivalry 2 vyjde nejen na počítače (přes Epic Games Store), ale také na PlayStation a Xbox ze současné i nové generace. Na všech platformách bude podporovat cross-play, aby si všichni hráči mohli zahrát společně. Podívat se můžete na nový gameplay trailer. Ten je dost krvavý a ukazuje přesně to, co fanoušci jedničky od Chivalry 2 chtějí.

Chivalry 2 využívá základ z prvního dílu, vyladí ho a vylepší. Dostupné budou čtyři třídy bojovníků, které se dále dělí na podtřídy. Své hrdiny si budete moci bohatě přizpůsobit a užít si středověké bitvy až pro 64 hráčů. Chybět nebude obléhání hradu, případně jeho bránění, boje na koních a bojiště výrazně ovlivní i katapulty.

THE WAYLANDERS V GAMEPLAY TRAILERU

Menší vývojářský tým ze španělského studia Gato pro PC připravuje RPG titul The Waylanders, který má hráče nadchnout keltským prostředím, cestováním časem a unikátním systémem bojových formací. Hru jsme vám přiblížili začátkem letošního roku v našem preview. Dnes se podíváme na gameplay trailer. Na jeho konci se dozvídáme, že hra bude od 16. 6. v předběžném přístupu na Steamu - v něm bude do konce letošního roku, případně do začátku roku 2021. Na hře pracují bývalí vývojáři her jako Dragon Age, Mass Effect nebo Pillars of Eternity.

Pokud si koupíte vývojovou verzi hry, tak vás čeká obsah o velikosti 10 až 12 hodin. Plná verze by měla mít 40 hodin a obsahovat 8 odlišných lokalit a 40 map.

OZNÁMEN ALEX KIDD IN MIRACLE WORLD DX

Alex Kidd je zpět. Fanoušci této klasické akční plošinovky se mohou těšit na novou grafiku a veškerý obsah a úrovně z původního Sega Master Systemu. Dále na nové levely a příběhové prvky, vylepšený bojový systém a na zbrusu nové módy, včetně Boss Rush. Navíc si budete moci stisknutím jednoho jediného tlačítka užít původní verzi hry z roku 1986 v rámci retro režimu.

Alex Kidd in Miracle World DX vyjde na PC, Nintendo, Xbox a PlayStation na začátku roku 2021. Těšíte se na rozbíjení skal, sbírání mincí a opětovné boje s bossy?

8 MINUT Z GRAND THEFT HORSE

V rámci Summer of Gaming od IGN se nám předvedlo Grand Theft Horse, tedy hra Rustler od polského studia Jutsu Games, které na Steamu nabízí bezplatný prolog svého středověkého GTA. Ve hře se dostanete do otevřeného středověkého světa a z izometrického pohledu (v duchu starého dobrého GTA 2) si užijete příběh Guye (Chlápka), spoustu humoru a odkazu na popkulturu.

Guy touží po výhře ve Velkém turnaji. Než se na něj dostane, bude krást koně, přepadávat lidi nebo si v nedaleké vesnici najme své osobní „rádio“ ve formě barda. Ten bude hrát písničky podle toho, co se kolem vás zrovna děje. Menší ukázku vidíme v krátkém videu, kde dostane bard za vyučenou kvůli tomu, že vybízí lidi, aby dali groš Rustleru – narážka na Zaklínače. Barda budou moci uhodit i hráči a přimět ho hrát jinou skladbu.

Ve smyšleném středověkém světě se můžete zaměřit na mise, případně je ignorovat a soustředit se na čistý, nekontrolovatelný vztek a rozpoutání chaosu v různých vesnicích a městech. V každém případě musíte být obezřetní. Stráže vás budou pronásledovat a čím více se jim vysmíváte, tím je méně pravděpodobné, že vás nechají jen tak zmizet. Pro obranu bude k dispozici široká škála zbraní, od jednoduchých větví po ostré kopí, těžké meče, kuše, a dokonce i výkaly. A když už jsme ve středověku, tak místo aut budete jezdit a krást koně.

Rustler má vyjít letos na PC.

PŘIPOMNĚLA SE HOROROVÁ HARDCORE STŘÍLEČKA GTFO

Pokud vám není po chuti zabíjení dinosaurů z kooperativní střílečky Second Extinction, tak je tady mnohem temnější GTFO - hororová hardcore střílečka inspirovaná Vetřelcem Ridleyho Scotta, za kterou stojí bývalí autoři PayDay ze studia 10 Chambers Collective.

V GTFO nenajdete klasickou příběhovou kampaň. Místo té bude příběh vyprávěn prostřednictvím nepřetržitých aktualizacích hry. O příběhu zatím víme pouze to, že čtveřice nevojáků je držena v nebezpečném komplexu proti své vůli a musí plnit řadu úkolů pro někoho, kdo si říká Warden.

GTFO už je nějakou dobu v předběžném přístupu na Steamu a Summer of Gaming si vývojáři vybrali, aby oznámili bezplatnou aktualizaci. Ta bude dostupná již dnes.

14 MINUT Z YAKUZA: LIKE A DRAGON

Yakuza je zpět. Nový díl klepe na dveře a fanoušci jsou jistě rádi, že Summer of Gaming přinesl rovnou 14 minut i s rozhovorem. Podíváte se do nového města, na nového hrdinu i na dosti předělaný soubojový systém, který je tahový.

Yakuza: Like a Dragon byla potvrzena pro PS4, PC, Xbox One a Xbox Series X.

WASTELAND 3 PŘEDSTAVUJE FRAKCE

Téměř dvouminutový trailer představil frakce, kterým budeme ve Wasteland 3 čelit. Jde o Patriarch's Marshals, The Gippers, The Hundred Families, The Refugees a další. Colorado je skutečně nebezpečné místo.

LAUNCH TRAILER BEYOND BLUE

Dnes na PC, Xbox One a PlayStation 4 vychází netradiční dobrodružství - později i na Nintendo Switch. V Beyond Blue se ponoříte do hlubokého oceánu. Hra je zasazena do blízké budoucnosti a vašim úkolem je prozkoumat tajemství našeho océnu očima Mirai, hlubinné průzkumnice a vědkyně. Stanete se součástí nově vytvořeného výzkumného týmu využívajícího průkopnické technologie k vidění, slyšení a interakci s oceánem mnohem smysluplnějším způsobem.

Čeká na vás 8 různých ponorů s hlasovým obsazením – Anna Akana (Ant-Man, Námořní vyšetřovací služba L. A.), Mira Furlan (Ztraceni, Babylon 5), Hakeem Kae-Kazim (Pod černou vlajkou, Hotel Rwanda) a Ally Maki (Příběh hraček 4). Zdokumentujte měnící se ekosystém a naskenujte 45 různých druhů živočichů. Nechte se ohromit realistickým prostředím založeným na topografii mořské hladiny a podívejte se na 16 jedinečných mini-dokumentů nazvaných Ocean Insights, které obsahují originální záběry z televizního seriálu Modrá planeta II a rozhovory s předními vědeckými odborníky na oceán.

PRVNÍ UKÁZKA OBSERVER SYSTEM REDUX

Pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X chytají vývojáři původního Observeru, jednoho z nejlepších hororů poslední doby, vylepšenou verzi, která nabídne 4K textury, ray-tracing, HDR i rozšíření příběhu.

UKÁZKA Z THE RIFTBREAKER

Real-time stavění, RPG akce a tower defence. To je kombinace hry The Riftbreaker, která se ukázala v dlouhé gameplay ukázce. Titul je oznámen pro PC, PS4 a Xbox One.