Až 11. listopadu/novembra 2021 vyjde nedávno oznámená výroční Anniversary edice RPG The Elder Scrolls V: Skyrim z roku 2011, budeme ve hře moci spát s rybami. Ale nebojte, Bethesda nechystá mafiánské DLC. Pouze odhalila rozšíření spojené s novým herním prvkem ve formě rybaření.

DLC Hearthfire umožňuje každému hráči napříč Skyrimem vybudovat tři relativně honosná sídla a ta upravovat nejen v rámci exteriéru, ale i interiéru. Do vašeho domova si tedy můžete umístit vitríny, ohniště, pracovní stoly, ozdoby na zdi, a dokonce rakev na spaní, pokud je vaše postava upír. Jakmile se na trhu objeví Anniversary Edition, bude možné virtuální dům zkrášlit také za pomoci akvárií plných živých ryb. Chybět nebudou ani plakety, díky nimž není problém pověsit si na zeď ty nejlepší úlovky, které už ale asi živé nebudou.

Tuto novinku oznámili vývojáři z týmu Bethesda Game Studios prostřednictvím výmluvné ukázky na Twitteru. Nadále přitom platí, že rybaření je nový kus oficiálního obsahu, který bude od 11. 11. zdarma k dispozici nejen těm, kteří si zakoupí Anniversary edici, ale i vlastníkům stávající Special edice, vydané v roce 2016 na PC, PS4 a Xbox One. Ti dostanou také bezplatný přístup k Survival režimu a k rozšíření Saints and Seducers. Oba tyto přídavky jsou nyní k dispozici v nabídce Creation Clubu, speciální platformy uvnitř hry, díky níž si lze kupovat za reálné peníze addony a rozšíření, jež mají na svědomí komunitní tvůrci i vývojáři z Bethesdy.

Anniversary Edition naopak slibuje veškerý obsah Special edice, všechny tři oficiální DLC (Dawnguard, Hearthfire a Dragonborn) a přístup ke kompletnímu obsahu Creation Clubu. Tvůrci hovoří o více než 500 nových kusech obsahu, kterými lze tímto způsobem Skyrim obohatit, reálně jsou ale samozřejmě všechny ty stovky kusů součástí přídavků, které se v rámci stávající nabídky Creation Clubu počítají spíše na desítky. Vlastníci Special Edition si pak budou moci zakoupit upgrade na Anniversary edici, jehož cenu zatím neznáme, a počítá se také s bezplatným vylepšením Skyrimu pro PS5 a Xbox Series X|S. I na něj dojde 11. 11. 2021.