Po lákání na akvárka společnost Bethesda konečně dospěla k řádnému přiblížení chystané Anniversary edice pátého dílu ságy The Elder Scrolls. Již víme, že až The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition za několik týdnů vyjde, každý vlastník dosavadní Special Edition získá bezplatný přístup ke třem vybraným přídavkům, jež jsou součástí nabídky Creation Clubu, platformy určené ke kupování prémiových addonů. Jedná se o Survival režim, zcela nové rybaření, s nímž souvisí již zmíněná akvária, a příběhové rozšíření Saints & Seducers.

Nově bylo potvrzeno, že bezplatný přístup k addonu Saints & Seducers zahrnuje také drobnější přídavek Rare Curios, tudíž vlastníci Special Edition z roku 2016 ve výsledku získají bezplatný obsah ke čtyřem rozšířením z Creation Clubu, ne ke třem, jak bylo doposud uváděno. Nutno však podotknout, že Rare Curios, jež lze aktuálně zakoupit v Creation Clubu nebo získat zdarma při koupi Saints & Seducers, opravdu není žádné rozsáhlé dílo. V zásadě přidává do Skyrimu jen několik speciálních ingrediencí, které lze zakoupit u obchodníků z khajiitských karavan. S nimi lze následně vyrobit jedinečné lektvary, jedy nebo šípy.

Nadále také platí, že vlastníci nové Anniversary edice získají kromě veškerého obsahu Special edice, tedy základní hry a trojice oficiálních DLC, bezplatný přístup k veškeré nabídce Creation Clubu, jež zahrnuje dříve vydané addony a také rozšíření, která vyjdou v dohledné době. Ghosts of the Tribunal kupříkladu slibuje zbraně a brnění inspirovaná nezapomenutelným třetím dílem ságy The Elder Scrolls s podtitulem Morrowind, potažmo datadisky pro Morrowind. Pokud je vám však bližší čtvrtý díl, tedy Oblivion, měli byste vyhlížet spíše The Cause, addon přinášející nejen další zbraně, ale také lokace a nepřátele, nemluvě o možnosti střetnout se s kultem Mythic Dawn, který je již v sérii The Elder Scrolls dobře známý.

Celkově slibuje již vydaná i nadcházející nabídka Creation Clubu nálož nových úkolů, zbraní, zbrojí, nepřátel, ingrediencí na výrobu a dalšího obsahu. Dobrou zprávou také je, že s vydáním Anniversary edice dojde k úpravě způsobu, jakým jsou hráčům prezentovány úkoly, které s addony z Creation Clubu souvisí. Po stažení všech dostupných přídavků a spuštění hry tedy naše postavy nebudou pohřbeny pod lavinou ukazatelů a pokynů, které se všechny aktivují naráz. Místo toho je lze najít organicky v herním světě, tak jako ostatní questy, které Skyrim obsahuje bez ohledu na Creation Club či jiné formy rozšíření hry. Ti, kteří budou chtít všechno hned, ale budou moci kdykoliv navštívit produktovou stránku příslušného addonu v Creation Clubu a řídit se tamními pokyny pro nalezení začátku questu.

Mimochodem, také rybaření má přinést nové úkoly, na které láká i čerstvé video, v němž vývojáři ze studia Bethesda Game Studios shrnují, co čeká vlastníky Special edice i ty, kteří si zakoupí Anniversary edici. Nic se pak nezměnilo na plánu nabídnout majitelům Special Edition nejen bezplatný next-gen upgrade určený pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S, ale také placený upgrade na výroční edici. Bohužel jsme se ale ani nyní nedozvěděli nic o jeho cenovce. Tvůrci pouze tvrdí, že půjde o praktický balíček za skvělou cenu, což může znamenat naprosto cokoliv.

The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition vyjde 11. 11. 2021. Ve stejný den bude k dispozici také bezplatný next-gen upgrade pro nové konzole a přístup ke čtyřem přídavkům z Creation Clubu pro ty, kteří zůstanou u Special Edition.