Na mobily a tablety s operačním systémem Android a iOS vyšel survival horor Alien: Isolation. Studio Feral Interactive při převodu původní hry pro PC, PlayStation 4 a Xbox One, která spatřila světlo světa v roce 2014, na ničem nešetřilo a přináší mobilním hráčům plnohodnotný zážitek.

Abyste si na svém chytrém telefonu nebo tabletu zahráli příběh Amandy Ripleyové, dcery slavné Ellen Ripleyové, tak potřebujete odpovídající vybavení a přibližně 11 GB volného místa pro všechny mise základního dobrodružství a celý balíček sedmi dodatečných balíčků, včetně rozšíření Last Survivor, které zachycuje poslední misi Ellen Ripleyové na lodi Nostromo.

„Špičkové vizuální zpracování, strhující příběh a děsivá atmosféra klasiky od Creative Assembly, která byla věrně přepracována pro mobilní zařízení. Jedná se o kompletní survival hororový zážitek dokonale přepracovaný pro mobilní zařízení,“ uvádí tisková zpráva.

Hrát můžete prostřednictvím dotykové obrazovky s různými možnostmi přizpůsobení, stejně tak s kompatibilními gamepady. Na zařízeních se systémem iOS potřebujete alespoň iOS 14.8 a 11 GB volného místa, i když App Store doporučuje 22 GB, abyste se vyhnuli problémům s instalací. U Androidu se uvádí desátá verze operačního systému a Google Pixel 3 / 3XL / 4 / 4XL / 6 / 6 Pro, Motorola Moto G100, OnePlus 6T / 7 / 8 / 8T / 9, Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e / S20 / S21 5G, Samsung Galaxy Note10 / Note10+ / Note20 5G, Samsung Galaxy Tab S6 / S7 a Xiaomi Mi 9.

Pokud máte potřebné vybavení, tak se Alien: Isolation prodává za 14,99 eur a potěší přítomnost české lokalizace ve formě titulků. Na tuzemském Google Play je cena 249,99 Kč a 379 Kč na App Store.

„Když Ellen Ripleyová opouštěla Zemi, slíbila své dceři, že se vrátí domů a oslaví její 11. narozeniny. Nikdy se jí to nepodařilo. O patnáct let později se Amanda Ripleyová dozvídá, že byl nalezen letový záznamník z matčiny lodi. Amanda vstoupí na vesmírnou stanici Sevastopol, aby konečně vyřešila záhadu matčina zmizení, jen aby se střetla s neznámou hrozbou. Vydej se na děsivou výpravu za přežitím a projdi labyrintem stanice Sevastopol. Bez náležité přípravy a výbavy budeš k přežití potřebovat veškerý svůj důvtip a odvahu,“ vnadí popisek.