Tohle už není vtipný, Ubisofte. Francouzská společnost opět odkládá problematickou pirátskou hru Skull and Bones. Tentokrát se datum z 8. 11. 2022 přesouvá na 9. 3. 2023 ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Google Stadia a Amazon Luna.

Ubisoft v tiskové zprávě píše, že se rozhodl Skull and Bones odložit na základě zpětné vazby od hráčů z nedávného testování, a to i přesto, že je vývoj hry dokončen.

Čas navíc bude využit k dalšímu vyladění a vyvážení zážitku s využitím zpětné vazby hráčů z našich technických testů a Insider programu, které proběhly v uplynulých dvou týdnech. Je to správné rozhodnutí jak pro naše hráče, tak pro dlouhodobý úspěch hry. 9. 3. 2023 poskytuje vhodné okno pro vydání této velmi unikátní nové značky,“ uvádí Ubisoft.

Pokud si říkáte, že jde o klidnější období, tak na první tři měsíce roku 2023 se přesunula řada her. V únoru máme očekávat mj. Dead Island 2, Hogwarts Legacy, Sons of the Forest nebo Sherlock Holmes: The Awakened, zatímco na březen se hlásí The Day Before a Resident Evil 4.

V blízké budoucnosti má následovat veřejná beta, aby si každý mohl pirátskou námořní akční adventuru zahrát. Dříve se studio Ubisoft Singapore zavázalo k bezplatnému obsahu po vydání a mnohaleté podpoře. Je ale otázkou, zda budou mít o hru hráči zájem. Zatím se v moc dobrém světle neukázala a nadále se potvrzují dřívější spekulace o problematickém vývoji.

Skull and Bones bylo oznámeno na E3 2017, ale vývoj začal někdy v roce 2013, kdy mělo jít původně o rozšíření pro Assassin’s Creed 4: Black Flag. Nejprve měl projekt vyjít na konci roku 2018 a za poslední čtyři roky byl čtyřikrát odložen. Všichni už začali věřit, že letos se Skull and Bones podaří vydat, když v létě Ubisoft nejprve uspořádal prezentaci pro novináře a poté hodinový přenos pro hráče.

Navzdory problémům se zdá, že Ubisoft je nadále odhodlán hru vydat. Dle neoficiálních informací je to kvůli dohodě se singapurskou vládou, která financuje studio Ubisoft Singapore. Součástí dohody má být právě Skull and Bones, které mělo Ubisoft do roku 2021 stát více než 120 milionů dolarů, uvádělo Kotaku.

Skull and Bones hráče zavede do Indického oceánu v době zlatého věku pirátů. Mapa se táhne od východního pobřeží Afriky až po Malajsii. Tady se stanete pirátským kapitánem, který se snaží proslavit. Začnete s malou lodí a postupně se propracujete k větším plavidlům. Plout můžete sami, v doprovodu dalších hráčů nebo bojovat v napínavých PvP bitvách.

Nedávno Ubisoft oznámil, že zdraží některé své velké hry, které bude prodávat za 70 dolarů/eur. První hrou od této firmy za vyšší cenovku mělo být právě Skull and Bones.

Zmíněné prezentace jsem se zúčastnil já a ze Skull and Bones jsem neměl dobrý pocit. Mimo jiné je vidět, jak hra za dobu dlouhého vývoje zestárla. Více ve videu a článku: