Pro fanoušky skateboardingu přicházejí nové informace od společností Electronic Arts a Full Circle. Jako první jsme se dozvěděli, že Skate 4 se bude jmenovat skate. Změna názvu přichází s ohledem na to, že se nejedná o pokračování, restart ani remake, nýbrž o novou platformu, na které budou v příštích letech stavět.

Jinými slovy se tato hra bude postupně vyvíjet, vylepšovat a rozšiřovat novým obsahem. Na základě zpětné vazby od hráčů budou vývojáři přidávat nejen nový herní obsah, ale i herní prvky.

„Naší vizí nebyla hra, kterou si zahrajete a dohrajete, ale něco, k čemu se můžete pravidelně vracet a objevovat nové věci. Naším snem je, aby hra skate. nikdy neskončila. A abychom toho dosáhli, budeme skate. aktivně podporovat novými herními prvky a vylepšeními, vydáváním nového obsahu a událostmi a spoustou sezónních věcí,“ uvedla Isabelle Mocquardová ze studia Full Circle.

S tím souvisí další věc, skate. bude zdarma pro PC, PlayStation a Xbox. Počítá se s podporou cross-play a cross-progression, aby všichni mohli hrát společně bez rozdílů platforem. Spolu si například zahrají hráči z PC, PlayStationu 5 i Xboxu One.

Na free-to-play model jsou navázány čtyři pravidla:

  • Žádné pay to win (zaplať a vyhraj)
  • Žádná část mapy uzamčená za platbu
  • Žádné placené loot boxy
  • Žádné placené herní výhody

Jak tedy bude hra vydělávat? Samozřejmě bude obsahovat mikrotransakce, ovšem ty budou kosmetické a nepovinné. Inspirovat se měli u Apex Legends a dalších populárních free-to-play her.

„Díky takovému modelu budeme schopni udržet komunitu sjednocenou mezi hráči, kteří se rozhodnou utrácet, a těmi, kteří utrácet nechtějí,“ dodala manažerka.

Jízdu na prkně s kolečky, nejrůznější triky a mnoho dalšího si budeme užívat ve městě San Vansterdam, které je nejen inspirováno slunnou Kalifornií, ale také jde o jakési sesterské město k San Vanelonu z prvního a druhého Skate.

Ve vývoji je také mobilní verze nového Skate, které budou také cross-play a cross-progression, aby nikdy nebyly stavěny překážky. To je ale běh na dlouhou trať. Bohužel nadále neznáme datum vydání. Tvůrci pouze lákají k registraci do testování pre-pre-alfa verze.