Pokud vás někdy lákalo vžít se do policisty a vyzkoušet si jeho každodenní práci, tak nejlepší možnosti se zdá být Police Simulator: Patrol Officers, který je od minulého léta dostupný v předběžném přístupu na Steamu a má velmi kladné recenze od hráčů.

Nově studio Aesir Interactive informovalo, že brzy dojde k vydání plné verze, která bude dostupná nejen na počítačích, ale také na konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S za 39,99 eur, zatímco na PC to bude 29,99 eur (nyní 19,99€).

V Police Simulator: Patrol Officers se vžijete do role jedné z 8 hratelných postav a nastoupíte na svou první směnu jako policejní nováček ve fiktivním městě Brighton na východním pobřeží USA.

Ze začátku budete mít na starost obyčejné a jednoduché úkoly, například budete dbát na dodržování pravidel silničního provozu, řešit drobné nehody, potyčky na ulici nebo sprejování budov. Postupně se k tomu přidají závažné nehody, pátrání po hledaných osobách a zatýkání zlodějů, násilníků nebo prodejců drog.

S přibývajícími zkušenostmi se vám odemknou nejen tři různá policejní auta a složitější úkoly, ale také tři městské obvody, které se skládají z patnácti různorodých čtvrtí. To už se vám potom nejspíš bude hodit kamarád prostřednictvím kooperativního multiplayeru.

Při hraní nesmíte zapomenout, že jste policista a dodržovat pravidla, abyste šli ostatním příkladem. Proto byste měli pečlivě zvažovat své jednání, pokud jde o zastavování, výslechy, prohlídky nebo dokonce zatýkání občanů. Vaše protiprávní chování bude mít za následek ztrátu zkušenostních bodů, což může vést k náhlému ukončení vaší směny nebo dokonce k vašemu propuštění od brightonské policie.

Na konci srpna v rámci Gamescomu v Kolíně nad Rýnem plánují vývojáři nejen nabídnout návštěvníkům veletrhu možnost si hru vyzkoušet, ale také hodlají přinést nové informace o plánovaných aktualizacích. Jedna z posledních přidala záchytné centrum, do něhož lze zadržené osoby převézt.