Vývojáři z nezávislého studia SimulaM v doprovodu vydavatelské společnost PlayWay prezentují svůj ambiciózní simulátor Ježíše Krista.

Před několika týdny bylo rozhodnuto, že vývoj I Am Jesus Christ přejde na modernější Unreal Engine 5. Dnes se můžeme podívat na první vylepšení grafiky, včetně vody a stínů. Zatím jde pouze o test.

Hra bude dostupná na PC. Nicméně, došlo k odkladu. Z původního konce letošního roku se stal rok nacházející a z května/máje byl start kampaně na Kickstarteru posunut na září/september 2021.

Přečtěte si také: I Am Jesus Christ ve velikonočním videu ukazuje léčbu a chůzi po vodě

PROŽIJTE ŽIVOT JEŽÍŠE KRISTA

Netradiční simulátor láká na více než desetihodinové dobrodružství s cestou přes poušť, vodu a hory s významnými místy Svaté země, mimo jiné Jeruzaléma a Galileje. Během hry provedete přes 30 ikonických zázraků, budete krmit hladové, uzdravovat malomocné a procházet se po moři. Abyste tohle vše dokázali, bude nutné se modlit a přivést k víře další lidi. Vše vyvrcholí slavným příběhem Kristova ukřižování a jeho vzkříšení.

„Jsme ambiciózní ohledně rozsahu a úrovně detailů. Chceme hru, která dá hráčům možnost interakce s více než 60 biblickými postavami a provést více než 30 zázraků, včetně krmení mas, vzkříšení mrtvých, uzdravování nemocných, pomáhání malomocným a navrácení zraku nevidomým. Připravujeme Svatou zemi, včetně Jeruzaléma a oblasti Galilejského jezera, kde Kristus strávil spoustu času,“ uvádí tisková zpráva s tím, že pro postavy mají být využiti herci.

Podívejte se na starší video se záznamem tutoriálu. Ukazuje také mapu a boj s démonem.