Polské studio SimulaM se rozhodlo ve videu zrekapitulovat rok vývoje a odhalit nám, jakého pokroku dosáhli u nevšedního simulátoru Ježíše Krista. I Am Jesus Christ si budou moci zájemci v dubnu/apríli vyzkoušet prostřednictvím demoverze. Ta zahrne prolog. Plná verze pro počítače je v plánu na letošní rok – zatím bez přesnějšího data.

SimulaM ve videu ukazují cestu do Izraele za účelem prozkoumání tématu a míst, které ve hře navštívíme. Na hráče čeká boj se Satanem v poušti, léčení nemocných a pomáhání potřebným. Během hry provedete více než 30 ikonických zázraků, budete krmit hladové, uzdravovat malomocné a procházet se po moři. Abyste tohle vše dokázali, bude nutné se modlit a přivést k víře další lidi.

I Am Jesus Christ má nabídnout více než 10 hodin hraní v poušti, na vodě a v horách. Vše vyvrcholí slavným příběhem Kristova ukřižování a jeho vzkříšení.

Aby mohli vývojáři hru dokončit, budou potřebovat peníze od hráčů. Ty budou shánět na Kickstarteru. Crowdfunding má být spuštěn už brzy.

„Jsme ambiciózní ohledně rozsahu a úrovně detailů. Chceme hru, která dá hráčům možnost interakce s více než 60 biblickými postavami a provést více než 30 zázraků, včetně krmení mas, vzkříšení mrtvých, uzdravování nemocných, pomáhání malomocným a navrácení zraku nevidomým. Připravujeme Svatou zemi, včetně Jeruzaléma a oblasti Galilejského jezera, kde Kristus strávil spoustu času,“ uvádí tisková zpráva s tím, že pro postavy mají být využiti herci.

I Am Jesus Christ není jedinou hrou zabývající se náboženstvím. V jiném polském týmu vzniká Moses: From Egypt to the Promised Land. Na ten se brzy podíváme v samostatném článku.