Po uklízení domů ve hře House Flipper a sečení trávníků ve hře Lawn Mowing Simulator má Steam nový, nečekaný hit. Jak vidno, hráče stále více lákají netradiční simulátory. Dokládá to zájem o novinku jménem Gas Station Simulator, jež má české titulky.

Simulátor čerpací stanice od polského studia Drago Entertainment v jednu chvíli hrálo 5619 hráčů současně. Náklady na vývoj se měli vrátit za méně než 90 minut od premiéry, která byla 15. 9. v 19:00. A co víc, za méně než 24 hodin se titul dostal na první místo nejprodávanějších her na Steamu, předstihl mimo jiné Deathloop od Arkane Studios a Bethesdy.

Gas Station Simulator má téměř dva tisíce recenzí, z toho 81 % hráčů ohodnotilo hru kladně. Titul je o renovaci, rozšiřování a provozu vaší čerpací stanice, která se nachází podél dálnice uprostřed pouště. Hlavními prvky je svoboda výběru, máte několik přístupů, jak vést váš byznys a řešit obtížné situace.

„Kupte si opuštěnou čerpací stanici uprostřed ničeho a obnovte její bývalou slávu. Zbavte se trosek a rozbitého nábytku, opravte stěny a nabarvěte a ozdobte stanici dle vašich představ. Jenom hned neutraťte veškeré vaše finance na vzhledu stanice, přece jenom jste zrovna koupili čerpací stanici. Opravte vybavení, kupte, co opraveno být nemůže a začnete obsluhovat zákazníky abyste vydělali nějaké peníze pro další renovace a vylepšení,“ uvádějí tvůrci.

Nemusíte zůstat malým byznysem. Svou čerpací stanici můžete rozšířit, aby mohla sloužit více zákazníkům. Čerpací stanice také není jenom na prodej paliva. Nabídku služeb, které poskytujete, můžete rozšířit a tím tak přilákat více zákazníků. K dispozici máte různá vylepšení, od menších, jako je poskytování toalet, jednoduchý obchod, který pomůže vašim příjmům, až po větší, jako je celá dílna k opravování vozidel nebo dokonce myčka aut. Na výběr máte několik možností a většina z nich může být dále rozšířena.

Obnovení vaší čerpací stanice je jedna věc, osobní dotek je druhá. Hra nabízí široký výběr, jak si stanici můžete vylepšit a přizpůsobit, co jste již postavili, abyste tak prohloubili jedinečnost vaší stanice. Některé dekorace lze zakoupit a některé jsou pouze dostupné skrze hraní. Nejedná se pouze o to, jak vaše stanice vypadá. Čím působivější vaše čerpací stanice je, tím větší šance na přilákání zákazníků.

Obsluhování zákazníků je klíčem k úspěchu čerpací stanice. Všichni očekávají plně natankovaná auta, jejich nákupy správně připravené a když přijde na opravu jejich vozidel, trpělivost se vytrácí. Ve špičce se budete potýkat s vážným časovým tlakem a veškeré aktivity si budete muset správně naplánovat, aby nebyly příliš hektické. Správné řízení času a volba správných priorit je velice důležitá, pokud se jedná o udržení spokojenosti vašich zákazníků.

Klíčové vlastnosti hry:

  • Renovujte, provozujte a rozšiřujte čerpací stanici v poušti.
  • Budujte nové služby, jako je dílna, obchod, sklad nebo myčka aut.
  • Pokuste se vše zvládnout sami nebo najměte zaměstnance, kteří vám pomohou.
  • Zajímavé události nad rámec běžné hry.
  • Spousta variací přizpůsobení a dekorací.
  • Spousta různých zákazníků s různými potřebami a očekáváními.
  • Spousta možností správy, do kterých se můžete ponořit.

Gas Station Simulator koupíte na Steamu za 16,79 eur. Do 22. 9. je 10% sleva na 15,11 eur. Váš počítač by měl disponovat minimálně Windows 7 (64-bit), Intel Core i3 3,0 GHz, 4 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 660 2 GB VRAM a 10 GB volného místa na pevném disku. Vyzkoušet si můžete demoverzi.