Je obdivuhodné, jak se Techland stará o šest let starou hru. V Dying Light byla spuštěna nová herní událost Nízká gravitace, která obrací město Harran vzhůru nohama.

V Harranu havarovaly nepřátelské mimozemské lodě a způsobily narušení gravitace kolem města. Vy musíte vetřelce zastavit za každou cenu. K dispozici máte nové schopnosti i vybavení. Když se vám nová událost zalíbí, můžete si koupit Astronaut Bundle za 3 eura. Ten obsahuje laserovou pušku, stázovou pistoli, mačetu, oblek a skin buginy.

Více už v oficiálním popisku události:

Do Harranu vtrhli vetřelci z vesmíru a myslí si, že dokážou dobýt město pomocí gravitačních triků. Spoléháme na tebe, kadete. Stáhni je na zem a postarej se, aby si pamatovali, že tady nemají co dělat. Naštěstí nejsou jediní, kdo mohou těžit ze všeho toho zmatku s nulovou gravitací. I ty ji můžeš využít ve svůj prospěch a vypořádat se s vetřelci i se zombiemi, dvě mouchy jednou ranou. A pokud si cestou pořídíš nový balík Astronaut, budeš mít celou sadu špičkového volkanského vybavení, které ti pomůže.

Vyskoč až do nebes a rozpoutej své schopnosti Super Jeřába, zatímco se budeš rychle přesouvat k nepřátelům pomocí své kotvy s hákem a překvapovat je. Víš, co se říká – Čím výš vyletíš... tím víc mimozemských vetřelců zabiješ. Během události Nízká gravitace jsou všechna přistání měkká, takže se neboj mířit vysoko a vytěž z této nové situace maximum. Odpal nebo nakopni nepřátele a sleduj, co se bude dít. Řekněme, že konečně vystoupají ke hvězdám. Doslova. Tady pro všechny ty vetřelce a zombie stejně není místo, když tady Virálové pobíhají v rámci divokých Virálních shonů. Ano, slyšíš dobře, kadete. Země čelí několika hrozbám a ty ji musíš ubránit za každou cenu. Ale není to nic jednoduchého, zejména během invaze, kdy jsou noci delší. Proto jsme přišli na způsob, jak ti doplnit munici pokaždé, když se dostaneš do bezpečné zóny. Rovněž jsme vybavili ubytovatele pistolemi a brokovnicemi, takže si je můžeš vzít, kdykoliv budeš potřebovat. Zbytek je ve tvých rukou, kadete. Země na tebe spoléhá.

Cíle:

  • Lokální událost: Zabij 100 nepřátel postižených nízkou gravitací.
  • Odměna: Mačeta Měnič V-27 (zlatá)
  • Globální událost: Zabij 15 000 000 nepřátel postižených nízkou gravitací.
  • Odměna: 3 královské mody

Nízká gravitace v Dying Light potrvá do 1. 9. 2021, 19:00 našeho času. Dying Light vyšlo na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na konec letošního roku v Techlandu chystají Dying Light 2.