Hororová série Silent Hill se vrací v plné parádě. Společnost Konami během streamu oznámila nejen remake druhého dílu, který má na starost polské studio Bloober Team, ale také další projekty. I ty jsou zajímavé a oproti předělávce úplně nové, ale bohužel o nich máme méně informací.

Začneme u Silent Hill f. Zbrusu nový titul, který připravuje studio Neobards Entertainment. Tenhle čínský tým možná neznáte, ale je podepsán za předělávkami známých značek. V tomto případě se hodí jmenovat zejména Resident Evil. Prsty mají v Resident Evil Re:Verse, Resident Evil 2, Resident Evil 3, Resident Evil 7:biohazard, Resident Evil Origins Collection nebo Devil May Cry: HD Collection.

Příběh Silent Hill f napíše známý japonský spisovatel Ryukishi07, autor série vizuálních novel When They Cry. Producentem projektu je Motoi Okamoto, jenž dříve pracoval pro společnost Nintendo v letech 1998 až 2007.

Nový příběh bude zasazen do Japonska 60. let 20. století. Hra je popisovaná jako krásná a zároveň děsivá. Ryukishi07 se ve svých příbězích ve velké míře zabývá psychologickým a nadpřirozeným hororem, takže to samé od něj můžeme očekávat tady.

Trailer ukazuje dívku stojící nad něčím, co vypadá jako jakýsi pomník, který je ozdoben červenými a růžovými květy. Poté se video přesune do města zaplaveného červenými liánami, které pomalu obsazují japonskou vesnici a snaží se dívku zajmout. Závěrečná scéna ukazuje tutéž dívku, která se vznáší na malém člunu poté, co ji pohltily záhadné rostliny, a která pak pohlédne na obrazovku a uroní jedinou slzu, než jí z hlavy spadne obličej.

Vypadá to jako poměrně zajímavý odklon od série Silent Hill. V současné době nevíme, co znamená písmeno f.

Pojďme na Silent Hill: Townfall. To je nový koncept značky od studia No Code (autoři Stories Untold a Observation) a nezávislé vydavatelské společnosti Annapurna Interactive (Stray, Sayonara Wild Hearts, Donut County, Outer Wilds). Dočkali jsme se teaser traileru, ale bohužel moc detailů nevíme.

„Je pro nás ctí vytvořit nový titul pro tuto sérii, který respektuje původní materiál, ale zároveň s ním dělá něco trochu jiného,“ prozradil Jon McKellan, kreativní ředitel z No Code, s tím, že se máme na video podívat vícekrát, protože jsme mohli něco přehlédnout.

Krátký trailer se skládá z řady hrůzostrašných obrázků a videí zobrazených na přenosné CRTV. V pozadí se nějaký muž chladně dožaduje odpovědi na otázku, proč je posluchač zde. Posluchač poté odpoví „abychom byli potrestáni,“ ačkoli se zdá, že není zcela přesvědčen. Upoutávka končí zábleskem muže v brýlích.

Pokračujeme Silent Hill: Ascension. Tohle není hra, nýbrž jakýsi živý a možná i interaktivní zážitek ve světě Silent Hillu. Trailer ukázal obrázky chatovacích bublin uživatelů, kteří diskutovali o tom, zda se jim podaří „ji“ zachránit. Vše končilo slovy „Live 2023“.

Tenhle projekt vzniká ve spolupráci několika společností: Genvid Technologies (zabývá se softwarovými nástroji), Bad Robot Games producenta, scenáristy, režiséra, herce a skladatele J. J. Abramse, Behaviour Interactive (autoři hry Dead by Daylight) a dj2 Entertainment. Poslední jmenovaná firma se specializuje na produkci filmových a seriálových projektů založených na videohrách. Mimo jiné Ježek Sonic, It Takes Two, Life is Strange, Tomb Raider, Disco Elysium a další adaptace. Většina z nich se teprve chystá.

Tato jména naznačují, že půjde o nějaký hybrid videoherního/živého vysílaného zážitku s interaktivní složkou.

Jako poslední tady máme nový film od režiséra původního Silent Hillu z roku 2006. Christophe Gans skutečně připravuje Return to Silent Hill a doufá, že to bude návrat do známého světa, který fanoušci chtějí.

Zatím se můžeme podívat na koncepty a diskuzi o nápadech Ganse s producentem Victorem Habidym. Nový film bude vycházet z příběhu Silent Hillu 2 a půjde spíše o psychologický horor.

Podle Hadidy je v plánu „udělat ho moderně, ale zároveň velmi věrně videohře“ a bude obsahovat známá monstra (včetně ikonické Pyramid Head), ale v aktualizované podobě, v nové verzi.

Scénář nového filmu je zcela nezávislý na dvou předchozích natočených filmech a respektuje způsob, jakým se Silent Hill vyvíjel. Film půjde do kin v roce 2023.