Dobré ráno. Hlavní tvůrci Rainbow Six Siege zakládají nové studio s Amazonem. Resident Evil oslaví 25. výročí. Observer: System Redux a The Medium vyjdou fyzicky. Herní doba Oddworld: Soulstorm.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Bývalá kreativní ředitelka dosud nevydaného akčního hororu Ghostwire: Tokyo, Ikumi Nakamura, založila nové nezávislé studio v Japonsku. Pracovat bude na úplně nové značce. Z týmu Tango Gameworks odešla v roce 2019 po třech letech práce na Ghostwire: Tokyo (vydání naplánováno na letošek pro PS5 a PC), aby si neničila své zdraví. Tím pravděpodobně naráží na pracovní podmínky a možný stres ve velké korporaci, Tango Gameworks spadá pod Bethesdu.

Přečtěte si také: Zasazení nového Dragon Age, Mini DayZ 2, Xbox posiluje

- Společnost Koch Media podepsala dohodu s polským studiem Bloober Team a ve fyzické podobě vydá horory Observer: System Redux a The Medium. Další informace zveřejněny nebyly, chybí i datum vydání. Obě hry dříve vyšly digitálně: Observer: System Redux pro PS5, Xbox Series X/S a PC a The Medium pro Xbox Series X/S a PC.

- U příležitosti 25. výročí série Resident Evil uspořádá Capcomu v dubnu/apríli speciální stream, kde s největší pravděpodobností ukáže chystaný Resident Evil: Village, multiplayerový PvP titul Resident Evil Re: Verse a možná i chystaný film.

- Silent Hill se vrací ve formě další spolupráce. Postavy z tohoto světa se dostaly do multiplayerového indie hororu Dark Deception: Monsters & Mortals v placeném dodatečném balíčku za 8,19 eur (ve slevě je za 7,37 eur). Dříve se takto Silent Hill spojilo s asymetrickým hororem Dead by Daylight. Nadále se spekuluje o restartu Silent Hill, tak snad k němu dojde.

- Společnost Paradox Interactive chystá grand strategii, která se nesoustředí na historii. Vyplývá to z řady nabídek práce. Možná je to pokračování úspěšné vesmírné strategie Stellaris.

- Kooperativní rogue-like střílečka Risk of Rain 2 slaví druhé narozeniny obsáhlou aktualizací pro PC. Anniversary Update vyjde zítra (25. 3. 2021) a má dotvořit a doplnit základní hru.

- Časová Nintendo Switch exkluzivita Monster Hunter Riseprvní recenze. Zahraniční redaktoři jsou nadšeni a povětšinou dávají 9/10. Chváleno je velké množství příšer.

- Strategie Evil Genius 2: World Domination se připomíná v novém traileru. Ten láká na hraní za čtyři různé padouchy, kdy každý má své vlastní jedinečné kampaně. Hra vyjde 30. 3. 2021 na PC.

- 1. 4. 2021 na Google Stadia vyjde Resident Evil 7, bude zdarma pro členy Stadia Pro v Gold edici. Resident Evil: Village bude na Stadii dostupný ve stejný jen jako na ostatních platformách.

- První dohrání Oddworld: Soulstorm bude trvat 20 hodin, odhaduje Lorne Lanning v rozhovoru pro WCCF Tech, kde došlo i na možnosti konzolí. Na PS5 hra poběží v rozlišení 1440p při 60 snímcích a na PS4 v 1080p při 30 FPS.

- Hlavní členové vývoje Rainbow Six Siege, včetně bývalého kreativního ředitele, povedou nové studio Amazonu se zaměřením na vývoj AAA online titulu pro více hráčů. Půjde o novou značku. Nejmenované studio v Montrealu zakládají Luc Bouchard, Xavier Marquis, Alexandre Remy a Romain Rimokh.

Přečtěte si také: Spirituální nástupce SWAT: Ready or Not se probouzí k životu

- Bojovka Tekken 7 prodala přes 7 milionů kusů. Hra vyšla v roce 2015 na automatiky a o dva roky později se dostala na Xbox One, PlayStation 4 a PC. Nedávno byla představena nová postava.

- Bethesda se pochlubila s plánem nového obsahu, který bude v průběhu letošního roku přidávat do hry Fallout 76. Příznivci tohoto masivně multiplayerového survivalu se mohou těšit na odměny pro loajální hráče. Mezitím hru v létě rozšíří questová linie Steel Reign, která přímo navazuje na loňské rozšíření Steel Dawn, a crafting legendárního vybavení. Na podzim dojde na další vývoj soukromých serverů/světů. Během zimy pak dorazí čtyřhvězdičkové legendární zbraně a brnění společně s domácími mazlíčky pro C.A.M.P a s eventem, který bude podle všeho zaměřený na tématiku mimozemšťanů.