S návratem Silent Hill je v posledních měsících hojně spojován Hideo Kojima. V menší míře se spekulovalo o polském studiu Bloober Team. Jak vidno, autoři hororů The Medium, Blair Witch, Layers of Fear a Observer mohou být k tomuto snu blíže, než si mnozí myslí. Bloober Team totiž uzavřel strategické partnerství se společností Konami.

Toto partnerství má společnostem umožnit vývoj nespecifikovaného obsahu a výměnu know-how. Tady se ještě zastavíme. Zástupci studia Bloober Team před několika měsíci prozradili, že už rok pracují s velmi velkým vydavatelem na nové hororové hře.

„Je to pro mě historický den a vyvrcholení několikaleté práce. Skutečnost, že se tak renomovaná společnost, jako je Konami, rozhodla pro strategickou spolupráci s Bloober Teamem, znamená, že jsme se připojili k předním světovým společnostem herního průmyslu a stali se rovnocenným partnerem pro hráče na tomto trhu,“ komentuje partnerství s Konami prezident Bloober Teamu, Piotr Babieno.

Přečtěte si také: Tvůrci Silent Hill a Siren pracují na titulu, který šokuje mysl hráčů

Hideki Hayakawa, prezident Konami Digital Entertainment, dodal: „Již řadu let nabízíme jedinečný zábavní obsah a způsoby, jak si ho užít, a to s využitím nejnovějších technologií. V budoucnu očekáváme významné změny v podnikatelském prostředí digitálního zábavního průmyslu. Proto se těšíme na spojení našich silných stránek se silnými stránkami Bloober Teamu, abychom společně vytvořili vysoce kvalitní obsah.“

V únoru tohoto roku se objevily informace, podle nichž Silent Hill od Bloober Teamu se má odklonit od přechozích dílů série. Podle nepotvrzených zpráv mají být ve vývoji dvě hry z tohoto universa a v budoucnu se setkáme s více hrami od Konami. Japonská společnost potvrdila, že navázala spolupráci s několika externími vývojáři. K tomu má ještě své vývojové týmy.