Začátkem roku Konami v rámci dlouhodobé restrukturalizace rozpustilo tři hlavní vývojové divize. Na oficiální informace dnes navazují dvě zajímavé spekulace. Podle nich Konami nabídlo některé ze svých značek externím společnostem. Andy Robinson z VGC konkrétně zmiňuje Metal Gear Solid a Castlevania. Oba projekty mají být v raných fázích vývoje a být odpovědí na nepovedené tituly Metal Gear Survive a Contra: Rogue Corps.

Mnohem zajímavěji znějí další zprávy. Polské studio Bloober Team, které vytvořilo Layers of Fear, Observer a Blair Witch, se pochlubilo vývojem další hororové značky ve spolupráci s velmi známým vydavatelem.

„Více než rok pracujeme na jiném herním projektu, další hororové značce, a spolupracujeme na něm s velmi známým vydavatelem,“ prohlásil generální ředitel Bloober Teamu Piotr Babieno v rozhovoru pro GamesIndustry.biz. „Nemohu říct, o jaký projekt jde, ale jsem si docela jistý, že až o něm lidé uslyší, budou velmi nadšeni,“ dodal.

Mnozí se domnívají, že v polském Krakově vzniká další Silent Hill, protože má jít o hru již zavedené hororové značky. To nevylučuje ani VGC. Jeho zdroje si jsou ale jisti, že nejde o jediné Silent Hill. Na druhém mají už delší dobu pracovat externí japonští vývojáři a k odhalení titulu má dojít letos v létě. Pravděpodobně jde o dlouho spekulovaný restart série Silent Hill od japonské divize Sony. To jde ruku v ruce s náznakem slavného skladatele Silent Hill Akiry Yamaoka. Ten nedávno prozradil, že letos v létě pravděpodobně něco uslyšíme. Rozhovor byl poté z YouTube odstraněn, ale ne na žádost Konami. Alespoň to popřel mluvčí japonské společnosti.

Tak uvidíme, co přinese budoucnost.