Uniklé obrázky z nového Silent Hillu vyvolaly řadu dalších spekulací. Známý insider Dusk Golem, který je přinesl, během víkendu prohlásil, že nás toho z této dlouho opomíjené značky čeká mnohem, mnohem víc. To navazuje na dřívější spekulace, že Konami licencovala franšízu jiným studiím.

Mezi nimi má být polské studio Bloober Team, které před rokem uzavřelo strategické partnerství s Konami, umožnit má vývoj nespecifikovaného obsahu a výměnu know-how. V té době autoři hororů The Medium, Blair Witch, Layers of Fear a Observer také už rok pracovali s velkým vydavatelem na nové hororové hře.

Když ale k tomuto partnerství došlo, Bloober Team popřeli, že by to souviselo se Silent Hillem. Přesto mohou na této značce pracovat. Nyní přichází zpráva, že vývojáři chystají remake Silent Hill 2, jenž bude nějakou dobu exkluzivitou pro PlayStation. Uvádí to twitterový účet NateTheHate2, přičemž novinář Jeff Grubb si všiml, že stejnou informaci přináší více insiderů.

Remake oblíbeného druhého dílu z roku 2001 se má pochlubit přepracovanými hádankami a novými konci. Vcelku do toho zapadá i dohoda mezi Sony a Bloober Team, o které jsme informovali o víkendu.

Pokud si říkáte, proč remake druhého dílu a ne prvního, tak je to pravděpodobně z důvodu toho, že dvojka je u hráčů populárnější a funguje skvěle i samostatně (bez nutnosti znát příběh jedničky).

Tím to ale nekončí, pro mnohé ještě důležitější zpráva. Na návratu Silent Hill se má podílet i Hideo Kojima. Vypadá to, že dílky skládačky postupně zapadají do sebe. Už loni se mluvilo o zapojení studia Kojima Productions v rámci spolupráce se Sony. Tak možná Kojima dostal novou šanci, třeba oživí nadějný Silent Hills, jenž nám kdysi ukázal jako hratelný prototyp P.T.

Celkově má být ve vývoji více Silent Hillů, včetně nového hlavního dílu (že by ten od Kojimy?) a vedlejších příběhů (spin-offů). Údajně měla Konami loni připravit velké oznámení na E3, veletrh byl ale zrušen. Tak snad k odhalení dojde letos.

VE VÝVOJI MINIMÁLNĚ TŘI HRY?

Andy Robinson z VGC před několika měsíci tvrdil, že osobně ví o nejméně třech různých hrách Silent Hill, na kterých pracují tři rozdílná studia po celém světě.

Tady je zajímavé, že podle Robinsona na jednom z projektů původně měli pracovat lidé ze Supermassive Games. Projekt autorů Until Dawn ale nakonec nebyl podepsán (Konami se nelíbil) a místo toho vznikly epizodické tituly Dark Pictures.

Konami má prý s externími společnostmi plánovat také vývoj značek Castlevania a Metal Gear Solid. V tomto případě jsou vydání vzdálená v horizontu několik let. Názor na outsourcing se měl u japonské společnosti změnit poté, co neuspěla s Metal Gear Survive a Contra: Rogue Corps.

Trailer na P.T.