Jedna veliká změna. Tak by se dalo ve zkratce zhodnotit to, co bylo včera představeno ke Call of Duty: Black Ops 4. Zlý jazykové na "další zbytečné céódéčko" už vyplavují to, o čem by mohly následovně napsat ročníkovou práci, nicméně je to tak. Pro někoho bude těžké přijmout, že čtvrté Black Ops bude opravdu "novým" titulem oproti svým předchůdcům.

Začneme u singleplayeru. Ten tu nebude, což se stává poprvé v historii světoznámé série. Časově se hra nachází v období mezi druhým a třetím dílem Black Ops. Potěší fakt, že se bude hrát "čistě na zemi", tedy bez běhání po zdech či létání ve vzduchu. 

Hráči ale nemusí zoufat, protože něco jako singleplayer tu je, ale není to takové, jak by si někdo mohl představit. Z části to pokryje klasický Zombies mód a z části jakýsi multiplayerový trénink, během něhož se naučíte spoustu věcí a který má být prokládaný příběhem. Treyarch stojí za tím, že příběhu zde bude překvapivě mnoho. Mimoto Treyarch sdělil, že kampaň ze hry není vytlačena nadobro. Je klidně možné, že v dalších dílech se objeví. Pro Black Ops 4 ale byla ze seznamu vyškrtnuta a soustředí se čistě na multiplayer.

Co se týče multiplayeru, i ten se dočká svých změn. Do hry se vrací staří známí specialisté, které si hráči budou muset pozorně vybrat, jelikož každý může být v týmu pouze jednou. Multiplayer mimo jiné přejde do režimu 5v5, čímž se hra stane více taktičtější. To by se mohlo setkat s nemalou nevolí, jelikož multiplayerová složka Call of Duty her byla nejčastěji pouze o tom, kdo vystřelí dřív a líp. Ono taky co v nastavené rychlosti chcete vymýšlet. Prostě běžíte a střílíte po všem, co není s vámi spolčené. 

U země zůstává snad jedině mód Zombies, jenž předvede to, na co jsou fanoušci zvyklí. S příběhovým podkladem jakéhosi řádu, který chce zničit svět pomocí zombíků, a právě vy tomu musíte zabránit. Treyarch slibuje, že Zombies budou po vydání dalším obsahem.

No a nakonec tu máme největší změnu, o které se spekulovalo už v minulosti: Black Ops 4 nabídnou battle royale, avšak poupravený k obrazu svému. Na enormně veliké mapě, která má být 1500x větší než oblíbená mapa Nuketown, se budete prohánět celým světem Black Ops. Vše vám budou připomínat lokace i postavy, se kterými jsme již měli čest se setkat. Bojovat se bude na zemi i ve vzduchu, s tanky i noži. Volba bude jen na vás. Otázkou zůstává, co všechno bude za příplatek v podobě mikrotransakcí. Mód se bude stylově jmenovat Blackout.

Takže asi tak. Bude toho opravdu hodně a jak moc se to strefí do chutí fanoušků, to je otázka do diskuze. Bude se jednat o experimentální díl Call of Duty, který může diktovat budoucí díly série, nebo bude slepou vývojovou větví, dovolím si tvrdit. Každopádně se dá čekat, že prodeje budou opět masivní.