Prostřednictvím plnohodnotného remaku detektivní adventury Sherlock Holmes: The Awakened z roku 2006 zažijeme nervy drásající dobrodružství inspirované dílem H. P. Lovecrafta.

Strašidelnou atmosféru dnes přibližuje první gameplay trailer, který nám umožňuje nahlédnout do bezedných vod mytologie Cthulhu a prostředí, které je temné a hnilobné.

„Vyšetřete sérii záhadných zmizení souvisejících s temnou sektou, která uctívá prastarého boha. Pokud nezpřetrháte jejich šílené plány... budete vy i celý svět čelit nepředstavitelným následkům,“ lákají autoři z ukrajinského studia Frogwares.

„Právě v tomto příběhu Sherlock pozná, co je to skutečný strach. Racionálně uvažující muž bude čelit nadpozemské bytosti, jejíž existence popírá veškerou logiku. Honba za odhalením pravdy Sherlocka dovede až na samotnou hranici šílenství. Jde o jediný jeho příběh, který Watson nikdy nezveřejnil,“ dodává tisková zpráva.

Těšit se můžeme i na to, jak se ze Sherlocka a Johna z pouhých spolubydlících stala světoznámá detektivní dvojice.

Sherlock Holmes The Awakened vyjde na začátku roku 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Těšit se můžete na české titulky. Dříve se mluvilo o únoru.