Sherlockovi Holmesovi není dobře. Známý detektiv propadá šílenství v remaku hororové detektivní akce Sherlock Holmes The Awakened. Alespoň o tom vypovídá nový trailer, jenž se zaměřuje na pouto mezi Holmesem a Watsonem. Mladý Sherlock Holmes a John Watson se pustí do mrazivého a psychiku otřásajícího případu, který dvojici navždy spojí a poznamená.

„Jednou z největších změn, které jsme v tomto remaku z hlediska vyprávění provedli, je to, jak se odehrává vztah mladého Holmese a Watsona. Je to náš tvůrčí pohled na to, jaké hrůzy ty dva mohly potkat při jejich prvním velkém případu, který pak upevnil jejich slavné pouto,“ prozradila hlavní narativní designérka Antonina Melnykova.

V remaku věnovali Watsonovi mnohem více pozornosti než dříve. Oproti původní hře má zcela unikátní příběhovou linii, v některých částech hry je za něj možné hrát a nový závěr je jím ovlivněn stejně jako Sherlockem.

„Vzhledem k tomu, že se Sherlock potýká s elfskými bohy, monstry, kulty a zpochybňováním vlastní existence, Watson často funguje jako kotva, která brání Sherlockovi v tom, aby příliš zabředl do šílenství,“ přidává další zajímavosti Melnykova s tím, že Watson bude mít vlastní charakter a své chyby.

Sherlock Holmes The Awakened vyjde 11. 4. letošního roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Ve hře budou české titulky.