Ve čtvrtek 28. 4. 2022 vyjde Sherlock Holmes: Chapter One na PlayStation 4. Ve stejný den měla vyjít také Xbox One verze, ale ukrajinský tým ji musí odložit na neurčito kvůli válce v zemi.

„Od září loňského roku až do února 2022 jsme tvrdě pracovali na optimalizaci naší hry pro PC a konzole staré i současné generace. Během této doby jsme zjistili, že rozsah prací je větší, než jsme odhadovali. Proto jsme se loni rozhodli, že nejprve vydáme verze pro PS5 a Xbox Series X|S a budeme pracovat na optimalizaci verzí staré generace,“ uvádí studio Frogwares.

„Po říjnové validaci Chapter One na aktuální generaci jsme pokračovali v práci na optimalizaci verzí pro PS4 a Xbox One. Snažili jsme se ze starých generací vyždímat co nejvíce. Bylo odvedeno mnoho neviditelné práce, ale i viditelné, jako jsou změny na mapě města ve verzích pro PS4 a Xbox One, aby hra mohla běžet plynuleji (vyřízli jsme některé uličky, zkratky atd.). A jak jsme se stále více blížili k dokončení těchto verzí, došlo k válce.“

„Říct, že nás válka ovlivnila, je pravděpodobně slabé slovo desetiletí. Když pomineme naši osobní a psychickou situaci, válka nás silně ovlivnila z produkčního hlediska. Z dnešního pohledu, s prostředky a pracovními silami, které máme, můžeme 28. dubna vydat Chapter One pro PS4. Verzi pro Xbox One však musíme odložit.“

Pokud jste si předobjednali Sherlock Holmes: Chapter One ve verzi pro Xbox One, máte nárok dostat své peníze zpět v plné výši. Ve Frogwares rovněž počítají s tím, že jejích rozhodnutí bylo učiněno na úkor potenciálních finančních příjmů.

Loni na podzim hra vyšla pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Obsahuje české titulky.