První minuty z detektivní akce s mladým Sherlockem Holmesem. Tentokrát nejde o záběry přímo z hraní, ale o úvodní filmeček, který nás má nalákat na tohle dobrodružství. Seznamujeme se s hlavními postavami a prostředím.

V traileru nejprve vidíme Sherlocka a jeho přítele z dětství Johna (nejde o Johna Watsona) na lodi, která čeká na vylodění v Cordoně. Mladý detektiv se už nemůže dočkat, až se dostane do hotelu, jenž je vidět v závěru dnešního videa. Cesta Sherlocka do Cordony má konkrétní účel, chce navštívit hrob Sherryiny matky.

John ve filmečku vysvětluje, že Cordona je domovem obou hrdinů z dětství a naznačuje, že by mohlo být zajímavé zjistit, co se v průběhu let změnilo a co zůstalo stejné. Zmíněn je také Mycroft, Sherlockův bratr. O něm bychom se v průběhu hry měli dozvědět více informací.

Připravit se máme na mladého Sherlocka, arogantního elegána na prahu dospělosti, který si musí svou prestiž vydobýt způsobem, jaký žádná jiná hra ani příběh dosud nenabídly. Máme být svědky přerodu mladické domýšlivosti a naivity v charismatického a legendami opředeného muže. Tuto proměnu máme prožít na vlastní kůži.

„Sherlockovu vlastní pověst ovlivňujete rozhodnutími, která v otevřeném herním světě činíte. Klamání, hrubost či dedukce představují jen malý vzorek ze širokého arzenálu zbraní, jimiž vládnete. Jednou z nich je také tajuplný společník Jon, zrcadlo vašich činů a svědomí,“ přidává tisková zpráva.

„Ať už hodláte řešit problémy hrubou silou nebo své nepřátele raději přechytračíte, bude vždy jen na vašem rozhodnutí, jak s každou situací naložíte. Nadešel čas postavit se čelem své minulosti a stát se legendou, pro kterou byl Sherlock předurčen.“

Sherlock Holmes Chapter One vyjde 16. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One se o několik týdnů zdrží. Ve hře nebudou chybět české titulky.