Někdy během letošního roku nás čeká pohled do Holmesovy minulosti. Sherlock Holmes: Chapter One už delší dobu slibuje otevřený svět na ostrově ve středozemním moři, kde budeme moci řešit nejen smrt Holmesovy matky, ale také přes 30 různých vedlejších případů.

Od oznámení hry jsme také mohli vidět pár střípků přímo z hraní, ale až nyní se nám naskytl pohled na párminutový gameplay trailer, který ve zkratce ukazuje ty nejdůležitější části hry. To znamená především řešení případů, následné propojování důkazů a dojití k výsledku - po němž si můžeme vybrat, zda pachatel (ať už správný nebo nesprávný, to záleží na vašich dedukcích) půjde do vězení, nebo ho necháme jít. Sherlock Holmes: Chapter One tak pokračuje v tom, co nastavil už díl Sherlock Holmes: Crimes and Punishments; tedy morální volby a možnost souhlasit s tím, co dotyčný udělal.

Nově také přibývají akčnější pasáže, jak je z gameplay traileru vidno. Jejich součástí by měly být pěstní souboje i přestřelky. Uvidíme, jak si obzvlášť s druhou jmenovanou věcí vývojáři poradí - nicméně to vypadá, že možnost střelby slouží spíše k rozptýlení a zeslabení nepřátel než jejich ochromení nebo samozřejmě zabití.

V neposlední řadě nám byl i nastíněn systém převleků. Již dříve se vývojáři nechali slyšet, že ty budou hrát velkou roli. Lidé k vám budou mluvit jinak a jednat s vámi jinak podle toho, co máte na sobě a s kým mluvíte; aristokrat nebude mluvit s potrhaným buranem, a naopak.

Ačkoli se může do vydání hry změnit ledacos, spoustu lidí asi nepotěší špatně vypadající animace tváří, potažmo synchronizace rtů (lip-sync). Ale to ukáže až čas.

Sherlock Holmes: Chapter One vychází někdy letos pro PC (přes Steam, Epic Games Store a GOG.com), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Steam uvádí české titulky.