Studio Frogwares dnes oznámilo, že potřebuje více času na odladění PlayStation 4 a Xbox One verzí Sherlock Holmes: Chapter One. Z toho důvodu nevyjdou během podzimu letošního roku, nýbrž později.

Verze pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S jsou nadále stanoveny na podzim. Microsoft Store u Xbox Series X/S verze uvádí 16. 11. 2021, ale toto datum tvůrci ještě nepotvrdili. Místo toho hlásají, že trailer s datem vydání uveřejní ve čtvrtek 16. 9.

O odkladu PS4 a Xbox One verzí detektivní akce bylo rozhodnuto po provedení řady testů. Čas navíc bude využit pro optimalizaci. Možná nakonec bude odklad jen několik týdnů.

„Máme již připravený trailer s datem vydání, který se objeví ve čtvrtek 16. září, ale chtěli jsme hráčům sdělit, že verze hry pro Xbox One a PlayStation 4 nebudou součástí tohoto vydání. Raději vám to řekneme hned, než aby se to náhle objevilo na konci oznámení nebo upoutávky,“ uvádí Frogwares.

„Chápeme, že některé hráče tato zpráva rozčílí, ale rozhodli jsme se především s ohledem na vás. Ujišťujeme vás, že tyto verze nerušíme. Potřebujeme jen více času a prostor, abychom mohli práci na těchto verzích řádně dokončit. Mluvíme maximálně o několika týdnech, ale to se teprve uvidí,“ dodal Sergej Oganesyan, vedoucí oddělení komunikace ve Frogwares.

Připomeňme, že už dříve byly potvrzeny české titulky. Přítomny budou ve všech verzích Sherlock Holmes: Chapter One.