Příběh mladého Sherlocka Holmese, arogantního elegána na prahu dospělosti, v akční detektivce Sherlock Holmes Chapter One si užijí hráči na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S od 16. 11. letošního roku. Ve hře nebudou chybět české titulky.

Verze pro PlayStation 4 a Xbox One se o několik týdnů zdrží. Studio Frogwares na ně potřebuje více času, aby je lépe optimalizovalo.

Dnešní oznámení doprovází trailer s datem vydání (úplně nahoře), nové gameplay záběry (úplně dole) a další screenshoty. My vše doplňujeme ještě o detaily o samotné hře.

Na PS5 se můžete těšit na podporu adaptivních spouští a haptické odezvy.

Sherlockovu vlastní pověst ovlivňujete rozhodnutími, která v otevřeném herním světě činíte. Klamání, hrubost či dedukce představují jen malý vzorek ze širokého arzenálu zbraní, jimiž vládnete. Jednou z nich je také tajuplný společník Jon, zrcadlo vašich činů a svědomí.

Ať už hodláte řešit problémy hrubou silou nebo své nepřátele raději přechytračíte, bude vždy jen na vašem rozhodnutí, jak s každou situací naložíte. Nadešel čas postavit se čelem své minulosti a stát se legendou, pro kterou byl Sherlock předurčen.

Vše se odehraje na středozemním ostrově Cordona v osmnáctém století.

Zrození legendy: V roli mladého Sherlocka, arogantního elegána na prahu dospělosti, si musíte svou prestiž vydobýt způsobem, jaký žádná jiná hra ani příběh doposud nenabídly. Svědky přerodu mladické domýšlivosti a naivity v charismatického a legendami opředeného muže se můžete stát až teď. A nejen svědky, tuto proměnu můžete prožít na vlastní kůži!

Komplexní vyšetřování: Novou stopu můžete najít naprosto kdekoliv. V honbě za pravdou prozkoumejte celé město a využijte ho ve svůj prospěch. Hledejte stopy, poslouchejte klepy, využívejte převleky a zpovídejte lidi na ulici. Jen tak si ve svém paměťovém paláci utvoříte dedukce a dovedete vyšetřování ke zdárnému konci.

Ani hnout!: V nouzi můžete sáhnout po zbrani, ale i souboje mohou mít styl. Díky výtečnému pozorovacímu talentu odhalte soupeřovy slabiny nebo k jeho eliminaci využijte okolního prostředí. Vždy existuje způsob, jak si neušpinit ruce.

Jiný Jon: Než do Sherlockova života vstoupil John Watson, existoval v něm jiný Jon. Váš nejlepší, a vlastně jediný přítel. Kdo to však ve skutečnosti je?

Temný svět: Životem překypující středozemní ostrov Cordona osmnáctého století je vším možným, jen ne rájem na Zemi. Na zločin či politickou korupci tu narazíte na každém kroku, stejně jako na ostrovany, kteří lpí na svých tradicích a k cizincům, jako jste vy, lásku rozhodně nechovají.

Pravda a lež: Stejně jako mince má i každý příběh svůj rub a líc. Obyvatelé Cordony se na pravdu a spravedlnost dívají vlastním pokřiveným pohledem a je pouze na vás, zda odhalení pravdy přinese lidem více zla než užitku. Svými rozhodnutími ovlivníte nejen svět kolem vás, ale především sami sebe.