Vývojáři ze studia Unicube ve spolupráci s vydavatelskou společností Team17 staví na úspěchu prvního dílu Sheltered. Druhý díl rozšiřuje solidní základ toho prvního a bude klást důraz na dobré vztahy prostřednictvím diplomacie a obchodu v nelehké době.

Sheltered 2 zachová prakticky všechny funkce a režimy z prvního dílu. Tentokrát nebudeme zodpovědní za životy a zdraví jedné rodiny, ale celé frakce nějakých dvacet let poté, co svět, jak jsme ho znali, skončil.

Pokračování má přinést nové výzvy a hlubší strategii. Stanete se vůdcem, jehož úkolem je budovat svou frakci, rozhodovat o zdrojích a řešit přírodní i lidské hrozby. Osudným se pro vaše přeživší může stát hladovění, dehydratace, otrava radiací i nepřátelské nájezdy. Každý přeživší má vlastní osobnost, touhy i dovednosti.

Přečtěte si také: Starfield nejspíš letos, Forza Horizon 5, oslava kódu Konami

Do rozsáhlé a drsné pustiny budete posílat expedice, aby pátraly po jiných frakcích a navazovaly s nimi vztahy. Je pouze na vás, zda se ostatní frakce pokusíte přimět spolupracovat, obchodovat s nimi a spolehnout se na jejich podporu skrz diplomacii. Klidně jim můžete vyhlásit válku, ale potom si dávejte velký pozor na svého vůdce. Jde o nejdůležitějšího člena frakce. Pokud zemře, hra skončila. Osudným se mu může stát nedostatek jídla, extrémní teploty, otrava, sabotáž či boj.

Sheltered 2 je v plánu na druhou polovinu letošního roku pro PC.