Někdo by mohl říct „takhle se dělá marketing”. Vydavatelská společnost Devolver Digital se rozhodně nebojí bourání čtvrté stěny nebo praštěného humoru a vývojáři z Flying Wild Hog jim jdou zjevně na ruku.

Tohle duo totiž před chvílí vypustilo teaser trailer z nově představené střílečky Shadow Warrior 3, o níž už se i z oficiálních zdrojů nedávno mluvilo. Trailer nám přitom vcelku jasně ukáže, co můžeme od hry čekat. Jinými slovy je to krev, krásná příroda „neo-feudálního Japonska”, ukecaný hlavní hrdina Lo Wang, přehršel vtipů a zkrátka dostatečná nadsázka.

Příběh třetího dílu tentokrát pojednává o zastavení starobylého draka, kterého nedopatřením Lo Wang a jeho bývalý-zaměstnavatel-poté-nepřítel-nakonec-společník Orochi Zilla vypustili.

Lo Wang musí projít neprozkoumané části světa, aby našel tuhle temnou bestii a opět zastavil apokalypsu. Potřebovat k tomu bude jenom masku mrtvého boha, dračí vejce, trochu magie a dostatek munice, aby zastavil blížící se pohromu,” dočteme se v oficiálním popisku hry.

Ten navíc prozrazuje návrat klasické hratelnosti ve formě střílečky z pohledu první osoby, kde budeme moci zabíjet hordy nepřátel a démonů pomocí katany nebo je střílet s nejrůznějším arzenálem zbraní.

Teaser trailer navíc ukazuje dvě novinky, kterými je vylepšení pohybový systém, především doplněný o běhání po zdech, a také vystřelovací hák. Ty budeme mít možnost využívat v rámci nového prostředí i v boji proti nepřátelům.

První oficiální gameplay záběry ze hry uvidíme už tento měsíc 11., tedy tuto sobotu ve 21:00 na digitální konferenci Devolver Digital. Zatím víme, že hra vyjde na PC (už nyní na Steamu visí stránka obchodu), další platformy ovšem prozatím oznámeny nebyly. Shadow Warrior 3 nicméně vyjde někdy v průběhu příštího roku.