Sezónní modifikace se změnou ročního období se stala velkým hitem předešlého Farming Simulatoru. Pro nejnovější díl navázalo švýcarské studio Giants Software spolupráci s komunitním týmem Realismus Modding a nabízí sezónní mod jako oficiální vylepšení hry. Komplexní změna ročního období je od letošního léta dostupná pro PC verzi Farming Simulatoru 19 a od včerejšího dne si modifikaci mohou stáhnout i majitelé PlayStation 4 a Xbox One verze hry.

Seasons Mod přináší do hry čtyři roční období s dopadem na herní zážitek. V zimě pokryje mapu sníh, zatímco v teplém letním počasí můžete obdivovat kvetoucí rostliny. Novinkou pro mod jsou povětrnostní události a ovlivnění růstu plodin a zvířat. Doporučuje se, aby hráči sledovali předpověď počasí a dokázali se na změny připravit.

„Každé roční období, rozdělené do tří vizuálně různorodých fázích, je jedinečné. Díky náhodnému systému denního počasí nebude žádný rok na vaší farmě stejný. Začnete prvním jarním dnem. Musíte začít orat, kultivovat a osít svá pole. V létě a na podzim sklízet úrodu a postřikovat a hnojit pole a připravovat se na zimu. Jakmile sníh pokryje vaši farmu a vaše pole, je čas na údržbu vašich vozidel a strojů a soustředit se na lesnictví místo sklizně plodin. A samozřejmě nesmíte zapomenout na svá zvířata, v zásobě je nutné mít dostatek balíků sena a siláže,“ popisují tvůrci sezónní modifikaci.

Změny počasí nepřináší pouze odlišný vizuál, ovlivňují rovněž vaši ziskovost. Už nestačí hlídat pouze plevel, pro správný růst plodin na polích se stává důležitá teplota. Musíte dávat pozor na sucho a teploty pod bodem mrazu, které způsobují špatný růst plodin, případně jejich zničení. O to důležitější je preventivní ochrana plodin a střídání plodin na poli pro zvýšení úrodnosti půdy.

Díky dalším dostupným modum můžete v zimě odhrnovat sníh a plnit vedlejší úkoly související se zimou.

Seasons Mod je dostupný pro PC, PlayStation 4 a Xbox One verze Farming Simulatoru 19, nemusíte vlastnit Platinum Edition nebo platinovou expanzi. Modifikaci hledejte v ModHubu. Pokud máte rozehranou hru, doporučuje se začít od začátku, případně si zálohovat uloženou pozici.