Brutální first-person střílečku Doom Eternal není nutné zdlouhavě představovat. Přesto Bethesda vydala minutové video nazvané ‘What is DOOM Eternal?’, aby všechny hráče s touhle hrou seznámila, respektive jim ukázala, co je Doom Eternal.

Pekelné armády napadly Zemi. Jediné, čeho se bojí...jste vy. V epické kampaní pro jednoho hráče se stanete Doom Slayerem a budete ničit démony napříč dimenzemi, abyste zastavili hrozící konec lidstva. Oproti předchozím dílům jde o Slayera 2.0. Díky vylepšené výstroji a novému arzenálu, jako je unikátní dělo s plamenometem, prodloužitelné ostří a nová schopnost rychlého pohybu, jste rychlejší a smrtelnější než kdykoliv předtím.

Kromě příběhové kampaně nabídne hra i Battle Mode. V něm dva hráči hrají za démony, zatímco třetí hráč se stává Slayerem. Tento režim při vydání zahrne šest arén, ve kterých můžete bojovat s pěti různými démony. Postupně bude mód bezplatně obohacován o další démony a arény.

Pokud by vám to bylo málo, tak níže pod textem máme dvě další videa. První od IGN přináší 12 minut z Battle Mode, zatímco druhé ukazuje Doom Eternal při obtížnosti Nightmare. To je nejtěžší úroveň obtížnosti ve hře. Záznam se odehrává ve Slayer Gate, speciální aréně, v níž hráči čelí řadě protivníků. Boj je dynamický, intenzivní a brutální. Při obtížnosti Nightmare jsou nepřátelé odolnější a více agresivnější. Když zvládnete Nightmare, odemkne se vám ještě Ultra Nightmare.

Do pekla můžete vstoupit 20. 3. 2020 na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.