Čekání na nové informace o Gotham Knights se nám společnosti Warner Bros. a Warner Bros. Games Montreal rozhodly zkrátit zveřejněním hlavního artworku. Ten nás seznamuje s celou rodinou: Batgirl, Nightwing, Red Hood a Robin.

V Gotham Knights na hráče čeká originální příběh ze světa Batmana, který má přinést dynamické a interaktivní Gotham City, kde ulice ovládají zločinci. Základnou Batgirl, Nightwinga, Red Hooda a Robina bude Zvonice. Společně budou řešit záhady spojené s nejtemnější kapitolou v historii města. A společně musejí porazit notoricky známé záporáky.

Jak už nějakou dobu víme, Gotham Knights od autorů Batman: Arkham Origins sází na kooperativní zážitek. Zachránit Gotham před sestupem do chaosu se ale můžete pokusit i na vlastní pěst. Na výběr budete mít:

Batgirl, také známá jako Barbara Gordon, je odhodlaná bojovnice a zkušený hacker. Jako dcera zesnulého gothamského komisaře Jima Gordona pomáhala v minulosti Batmanovi jako Oracle. Nyní, po letech zotavení a příprav, je připravena vstoupit do své nové role, ovládající své obušky a využívající svůj výcvik v kickboxu, capoeira a jiu-jitsu.

Nightwing je Dick Grayson, první Robin, který byl Batmanovým chráněncem předtím, než se stal hrdinou. Je to přirozený vůdce, nejstarší a nejmoudřejší člen Batmanovy rodiny. Mistrovství Nightwinga v akrobacii je doplněno odborným využitím jeho charakteristických Escrima Sticks, díky němuž je schopen sejmout nepřátele.

Red Hood, dříve známý jako Jason Todd, je intenzivní a nestálý antihrdina. Red Hood má potíže s udržením svého temperamentu pod kontrolou, ale nebude váhat vstoupit do palebné linie, když je přítel v ohrožení. Jeho výcvik mu dal nejvyšší lidskou sílu a znalosti v mnoha bojových technikách se všemi druhy zbraní – tradičními i špičkovými.

Robin je Tim Drake, mladý zázrak a génius týmu, který je mistrem deduktivního uvažování. Jako skutečný následovník v Batmanově odkazu je motivován přesvědčením ochranou Gothamu a a doufá, že bude typem personifikovaného hrdiny Batmana. Jako bojovník je vyzbrojený trojdílnou tyčí a zkušený v různých stealth technikách. Robin má také zkušenosti v kombinované psychologii války a behaviorálních vědách.

Gotham Knights máme očekávat v roce 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Další informace budou zveřejněny na DC FanDome (16. 10. od 19:00 našeho času), kde se ukáže i Suicide Squad: Kill the Justice League od Rocksteady.