Čtvrtý díl Serious Sama zachoval adrenalinovou arkádovou hratelnost předchozích dílů a přidává velký počet nepřátel. Ve hře na vás půjdou hordy všelijakých známých i nových druhů démonických tvorů, které musíte za každou cenu zastavit. Jenom tak dáte zdecimovanému lidstvu naději.

Připravte se na to, že najednou proti vám může vyběhnout několik set nepřátel. Dříve vývojáři mluvili až o 100 tisících nepřátel, ale to se zatím nepotvrdilo. Naštěstí budete mít k dispozici opravdu rozsáhlý arzenál všemožných zbraní, abyste ty potvory mohli zlikvidovat. Nechybí brokovnice, minigun, odpalovače řetězové pily, zcela nové automatické brokovnice nebo ikonické dělo.

Co se nepřátel týče, tak mezi potvrzenými jsou Kamikaze, Beheaded Rocketeer, Kleer, Scrapjack, Werebull a Khnum. K tomu můžete po mapě najít dopravní prostředky a usednout na motorku, do obrněného papamobilu nebo dokonce do kombajnu, který dokáže rozsekat monstra na malé, neškodné kousíčky. A pište si, že u toho bude téct spousta, ale spousta krve.

Přečtěte si také: Násilí, krev i sexuální narážky v remaku Silent Hillu 2

Mapa má mít rozlohu 128 km kilometrů čtverečních. Tenhle rozsáhlý herní svět můžete prozkoumat, zároveň ale nejde o otevřený svět. Nadále se do značné míry jedná o lineární hru se soustředěným zážitkem - ovšem tentokrát v mnohem větším měřítku. I přes obrovskou velikost mapy se to hlavní bude odehrávat v oblasti 4 km čtvereční. Pokud se ale rozhodnete vyšplhat na vrchol hory, s největší pravděpodobností tam najdete něco, co obohatí váš herní zážitek.

Druhý gameplay trailer, na který se můžete podívat výše, se objevil na prezentaci Google Stadia a láká na vydání hry, k němuž dojde už příští měsíc pro počítače a Stadii. Na konzole PlayStation a Xbox se dostane až v příštím roce.