V průběhu tohoto měsíce měl vyjít Serious Sam 4. Na rozpoutání chaosu a krvavých jatek si ale budeme muset počkat. Společnosti Croteam a Devolver Digital se omluvily za odklad, který posouvá hru na 24. 9. 2020 pro PC přes Steam a Google Stadia. Na konzole PlayStation a Xbox dorazí hra až v příštím roce.

Aby nám vývojáři čekání malinko vynahradili, zveřejnili další ze série krátkých gameplay záběrů. Tentokrát v nich účinkuje známý Kamikaze. Ten běží krajinou a vybouchne u nápisu 24. 9.

Serious Sam 4 si zachoval adrenalinovou arkádovou hratelnost předchozích dílů a přidává k tomu velký počet nepřátel. Ve hře na vás půjdou hordy všelijakých známých i nových druhů démonických tvorů, které musíte za každou cenu zastavit. Jenom tak dáte zdecimovanému lidstvu naději.

Připravte se na to, že najednou proti vám může vyběhnout několik set nepřátel. Dříve vývojáři mluvili až o 100 tisících nepřátel, ale to se zatím nepotvrdilo. Naštěstí budete mít k dispozici opravdu rozsáhlý arzenál všemožných zbraní, abyste ty potvory mohli zlikvidovat. Nechybí brokovnice, minigun, odpalovače řetězové pily, zcela nové automatické brokovnice nebo ikonické dělo.

Po mapě můžete najít dopravní prostředky a usednout na motorku, do obrněného papamobilu nebo dokonce do kombajnu, který dokáže rozsekal monstra na malé, neškodné kousíčky. A pište si, že u toho bude téct spousta, ale spousta krve.