Jestlipak víte, co se v neděli 21. 3. oslavovalo? Série Serious Sam dosáhla krásného věku dvaceti let a vývojáři z Croteamu si pro fanoušky druhého a čtvrtého dílu připravili něco speciálního.

Druhý díl se po patnácti letech od svého vydání dočkal nové aktualizace, na níž spolupracoval i jeden prominentní modder. Update 2.90 neobsahuje ovšem jenom nějaké opravy chyb, nabízí toho mnohem více. Nyní můžete mít v každé ruce jednu zbraň (dual-wielding) a nechybí ani jedna zcela nová; BeamGun, taktéž známá jako Ghost Buster z designového dokumentu původní hry. A nově ve hře najdete i násobič nepřátel pro singleplayer a kooperaci.

Součástí je také 12 dříve nevydaných multiplayerových map, včetně Yodeller, Stadium, Hole nebo Desert Temple. Mezi dalšími novinkami je i možnost sprintování, rocket jumpování a nový nepřítel a NPC postava. Celý soupis změn si můžete přečíst v oficiálním prohlášení.

Pozadu nezůstává ani půl roku starý Serious Sam 4. Ten se nově v rámci aktualizace 1.08 dočkal oficiální podpory modování a Steam Workshopu. Nový editor nabízí lepší vytváření terénu, vylepšený battle systém, podporu vozidel a vylepšené skriptovací nástroje. Na všechny změny se můžete podívat v relevantní tiskové zprávě.

Přečtěte si také: Angry Gelu recenzuje Serious Sam 4