Už jen pár dnů zbývá do oznámení nového Battlefieldu, trailer uvidíme 9. 6. během akce Summer Game Dest. Kromě usilovných příprav a vývoje probíhají také změny uvnitř Electronic Arts. Vydavatelská společnost najala bývalého šéfa konkurenčního Call of Duty.

Byron Beede z Los Angeles byl dlouhých 19 let u Activision Blizzard. Poslední dva roky dohlížel na značku Call of Duty jako výkonný viceprezident a generální ředitel. Předtím 11 měsíců stejnou funkci zastával u Destiny a je podepsán také za Call of Duty Warzone a mobilní díly série.

Beede se u EA bude zodpovídat Vinci Zampellovi, spoluzakladateli Respawnu (Titanfall, Alex Legends), který v současnosti vede losangeleskou pobočku DICE.

Přečtěte si také: Video k novému Battlefieldu uniklo na internet

Podle Electronic Arts bude Beede dlouhodobě strategicky přispívat k růstu série Battlefield. Na nový díl vydavatel hodně sází, na pomoc povolal celou řadu svých studií, včetně Criterionu, aby byl nový díl úspěšný.

Tak uvidíme, zda Beede pomůže značce Battlefield se více prosadit a třeba jednoho dne sesadí Call of Duty z trůnu nejoblíbenějších a zejména nejprodávanějších first-person stříleček.

Odhalení nového Battlefieldu je v plánu na 9. 6. letošního roku. Trailer uvidíme v 16:00 našeho času. Hra samotná vyjde koncem letošního roku na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One. Nedávno části videa unikly.

Další detaily očekáváme 22. 7. 2021 na akci EA Play Live.