Návrat kdysi oblíbené taktické akční strategie Commandos potvrdili Kalypso Media již oznámením Commandos 2 HD Remaster, který ale nevypadá nijak slavně. Fanoušky série by ale mohlo potěšit, že společnost v německém Frankfurtu založila nové studio, které se bude o tuto značku starat. Tým vede Jürgen Reußwig, bývalý manažer Sunflowers.

„Commandos je skvělá, celosvětově uznávaná značka. Uděláme vše pro to, abychom splnili očekávání herní komunity. Nemůžeme se dočkat, až začneme,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel a zakladatel Kalypso Media Group Simon Hellwig.

„Chystáme se vytvořit hodného nástupce Commandosu, postaveného pro PC a konzole. Jsem nadšen a hrdý, že pracuji na skutečné ikoně strategických her a těším se na spolupráci s novými a zkušenými vývojáři, kteří sdílejí vášeň pro tuto sérii,“ dodal šéf nového, dosud nepojmenovaného studia Jürgen Reußwig. Půjde o třetí studio Kalypsa v Německu, po Realmforge v Mnichově a Gaming Minds v Güterslohu.

Podle dostupných informací z inzerátu by next-gen Commandos měl využívat Unreal Engine 4.

Commandos 2 HD Remaster nevypadá nijak slavně. Znovuzrození kdysi slavné taktické akční strategie je naplánováno na 24. ledna/januára 2020 pro PC a během jara 2020 pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Připomeňme, že sérii Commandos vytvořilo studio Pyro ve spolupráci s Eidos Interactive. První díl vyšel v roce 1998 a poslední třetí v roce 2003. O tři roky později ještě vyšel Commandos: Strike Force, což už nebyla strategie, ale taktická střílečka z pohledu první osoby pro PC, PS2 a první Xbox. Moc velký úspěch ale nesklidila, ani v recenzích, natož od fanoušků IP. Celkem se mělo prodat 3,3 milionu kusů her Commandos a v roce 2012 se Pyro Studios začalo specializovat na mobilní hry, nedávno pak společnost Kalypso Media odkoupila práva na Commandos.