Přibližně před rokem přišlo od společnosti Netflix oznámení, že se postará o novou seriálovou verzi světa Zaklínače. Odezva fanoušků byla samozřejmě masivní. Geralt z Rivie od spisovatele Andrzeje Sapkowskeho se už jednou do televize dostal, avšak názory na něj jsou nesourodé. Někdo byl spokojen, někomu se polský pokus nelíbil.

Prozatímní informace ohledně verze od Netflixu byly skromné. Na scénáři pracuje Laren Schmidt Hissrichová, jež dělala na seriálech jako Daredevil či The Defenders. Napsaný je jeden díl, na němž podle vlastních slov bude ještě dolaďovat detaily, a ostatní se nachází pouze v její hlavě. Čímž se dostáváme k tomu, že Hissrichová oznámila počet dílů, kterých bude 8 a budou mít hodinovou stopáž. Někomu by se to mohlo zdát málo, Hissrichová však rozhodnutí hájí tak, že z kreativního hlediska to stačí.

Pro někoho o to smutnější novinkou bude, že seriálu bychom se mohli dočkat až v roce 2020. Podle Hissrichové jdou práce dobře, ale nesmí se zapomenout na jednu zásadní věc: kvalita má přednost před rychlostí. Rok 2020 tak není daný, mohl by se změnit. Na konkrétní datum si budeme muset ještě počkat. 

Hissrichová také sdělila, že byť je v přípravě jedna sezóna, v hlavě jich má daleko více. O jejich existenci logicky rozhodnou diváci a s tím spojená úspěšnost seriálu. Natáčet se bude ve východní Evropě.