Je to už více než rok, co jsme se dočkali oznámení příprav seriálu, který je zasazený do světa Falloutu od Bethesdy. Tehdy jsme se dozvěděli, že televizní série vzniká za spolupráce Amazonu a tvůrců seriálu Westworld, od té doby jsme však o tomto projektu neslyšeli nic nového. Postupně se na něj v podstatě zapomnělo, přičemž musíme přiznat, že jsme na něj dokázali zapomenout i my při tvorbě našeho nedávného tématu zaměřeného na celou historii série Fallout.

Minimálně jeden fanoušek ale nezapomněl, a tak využil příležitosti v podobě akce, při níž Todd Howard, herní ikona a tvář studia Bethesda Game Studios, odpovídal na dotazy fanoušků na Redditu. Howarda je totiž díky právě probíhajícím oslavám 10. narozenin Skyrimu poslední dobou všude plno.

Todd Howard potvrdil, že na seriálu se stále pracuje, přičemž je prý radost pracovat jak s Amazonem, tak s dvojicí Jonathan Nolan a Lisa Joy, producenty zodpovědnými za Westworld. Bližší informace z něj bohužel nevypadly, takže na další podrobnosti musíme dále čekat. Alespoň ale nyní máme jistotu, že projekt nebyl někde v tichosti zrušen.

Celá akce na Redditu se nesla v dost odlehčeném stylu, takže v odpovědích Todda Howarda na dotazy fanoušků najdeme celou řadu historek z vývoje nebo vtípků, které souvisí třeba s žebříky (jejichž překonání muselo být i v teaseru chystaného RPG Starfield vyřešeno pouhou animací), rodičovstvím určitých postav ve Skyrimu, šachovým klubem nebo levelováním v Oblivionu. Howard také prozradil, že když od svého syna dostal přání ke Dni otců, stálo na něm, že je skvělý táta a kde je The Elder Scrolls VI.

Tu a tam lze ale narazit na skutečné zajímavosti, které stojí za zmínku. Howard kupříkladu prozradil, že ve Falloutu 4 měl být původně podvodní Vault ve stylu Bioshocku, v němž by žila obří myslící chobotnice. Tohle všechno ale muselo být bohužel ze hry vystřiženo. V minulosti se také hovořilo o tom, že Bethesda měla připravený plán na vývoj vlastní postapokalyptické značky, pokud by se nepodařilo získat práva na Fallout. Nově bylo potvrzeno, že by se jmenovala Apocalypse Road a prý by využívala skvělé logo s motivem silniční cedule.

Ve Starfieldu nás také podle všeho čeká něco na způsob robotího společníka, stejně tak tvůrci nadále hodlají nabídnout hráčům plnohodnotnou podporu moddingu. Příští rok v létě, pravděpodobně během E3, se navíc dočkáme řádné ukázky z hraní Starfieldu. Bethesda Game Studios má koneckonců ve zvyku ukázat v létě daného roku novou hru v plné parádě a na podzim toho samého roku, v tomto případě 11. 11. 2022, ji vydat. Bylo tomu tak už v případě Falloutu 4 i Falloutu 76.

Aby toho nebylo málo, Todd Howard znovu uznal, že původně fanoušky s Falloutem 76 zklamali, díky tomuto selhání se ale zároveň tvůrci mohli poučit a zlepšit. Nakonec určitě potěší kladná slova na adresu populárního spin-offu Fallout: New Vegas, který vytvořilo studio Obsidian. Přestože v pořadu IGN Unfiltered se Todd Howard netvářil moc příznivě při řešení otázky, zda může Bethesda v budoucnu znovu půjčit značku Fallout jinému studiu, nově uvedl, že je New Vegas skvělá hra, přičemž sám Howard se považuje za velkého fanouška Obsidianu, v němž mají vývojáři z Bethesdy řadu přátel. Nová hra z toho nejspíš hned tak nebude, ale aspoň tu máme něco pozitivního.