Hity Netflixu se postupně dostávají do videoherního světa. Populární a oblíbený korejský série Království zombie (anglicky Kingdom) čeká adaptace v podobě akčního RPG pro PC a mobilní platformy.

Seriál se řadí mezi akční thrillery/horory a odehrává se ve středověké Koreji během zombie apokalypsy. „Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje,“ uvádí Netflix v popisku.

Vývojáři ze studia Action Square lákají na příběhovou kampaň s možností prožít události známé ze seriálu. Druhou možnosti je režim dobývání, jenž je popisován jako sled různorodých pětiminutových bitev. Zmiňovány jsou také epické bitvy s bossy a intenzivní PvP střety. Hru budete moci hrát sami, případně online.

Počítat máme s kvalitní 3D grafikou a korejskou kulturou patrnou nejen ve vizuální podobě, ale také v samotné hratelnosti. Animace postav byly připraveny za pomoci motion capture, mimo jiné s korejským mistrem v boji s mečem. Chybět nebude ani editor hrdiny a různé možnosti přizpůsobení.

Datum vydání oznámeno nebylo. Kingdom: The Blood First je ve vývoji pro PC, Android a iOS.