Síla Unreal Enginu 5 a Metahuman se ukazuje v novém traileru na očekávanou akční adventuru Senua’s Saga: Hellblade 2. Video bylo prezentováno dnes na State of Unreal v rámci konference GDC v San Franciscu.

Trailer má sice jen minutu, ale za tu minutu dokazuje, že nešetří grafickými detaily a zvládá velmi realistické animace obličeje hlavní hrdinky, kterou čeká další drsná a temná pouť. Z dřívějších materiálů můžeme usuzovat, že stejnou péči věnují vývojáři ze studia Ninja Theory také prostředí a dalším prvkům herního světa.

My v redakci jsme z této kvality unešeni a jeden nejmenovaný kolega (Gelu) prohlásil, že je to realističtější než reál. Jedno je jisté, dvojka Hellblade se díky Unreal Enginu 5 může měřit s filmovou kvalitou a tvůrci klidně prohlašovat, že posouvají hranice animací v obličeji.

První Hellblade kladlo silný důraz na emoce. V pokračování by měly být díky dnešním technologiím a možnostem ještě lepší. Jen škoda, že hra nadále nemá stanovené datum vydání. Spekuluje se o konci letoška, případně začátku roku 2024. Očekávat ji můžeme na Xboxu Series X/S a PC. Bude také součástí Game Passu. Pravděpodobně se více dozvíme na prezentaci Xbox Game Showcase, jež proběhne 11. 6.

Mimochodem, tady je nové tech demo Metahuman: