Tameem Antoniades, kreativní ředitel studia Ninja Theory, nás při dnešním vysílání Xbox Games Showcase Extended zavedl do zákulisí vývoje Senua's Saga Hellblade 2 a prozradil, co můžeme od hry očekávat a na co se můžeme těšit. Poté ukázal video, které není klasickým trailerem, ale montáží toho, na čem pracují.

„Momentálně stavíme šťavnatou porci hry, kterou pak předáme produkci, aby ji dodělali. Hellblade pro nás hodně znamená. Nechtěli jsme klasické pokračování, ale něco extra, a proto musíme zvládnout spoustu těžkostí,“ začal své povídání Antoniades.

Senua's Saga Hellblade 2 se odehrává na Islandu v devátém století. Ninja Theory na Island vyslali svůj výtvarný tým a zvukaře, aby vše nafotili a nahráli. Fotogrammetrie je následně kombinována s daty ze satelitu při vzniku rozsáhlých kusů krajiny.

„Postavám tvoříme skutečné kostýmy a ty pak skenujeme. Pracujeme s Epic Games na digitálních postavách nové generace,“ prozradil jako další kreativní ředitel.

Přečtěte si také: Senua's Saga Hellblade 2 klade důraz na detaily

Boje budou reálné a brutální. Proto naše hlavní herečka Milena trénovala dva roky. Všichni naši animátoři prošli bojovým výcvikem,“ dodal Antoniades a doufá, že se nám to, co vidíme v novém videu, zalíbí.

Keltská válečnice Senua se ve videu někoho ptá, zda ji bude na této cestě následovat. „Po moři... po zemi... a ve snech. Skrze údolí zoufalství, přes hory vzteku, do hlubin strachu v mé mysli. Možná se ti zdám slabá, ale ukážu ti, co skrývám za očima,“ prohlásila hlavní hrdinka.

K povídání hlavní hrdinky se přidává další hlas: „Se svými meči ukoveme nové příběhy, abychom udeřili na bohy, co nás štvou, přijmeme svůj bol, ztišíme jizvy smutku a prolomíme jejich obléhání naší mysli. Oni je možná mají za bohy, ale my jim ukážeme, co skrýváme za očima.“

Z nového videa je patrné, že se Senua opět bude potýkat se svou myslí. Jak vidno, čeká nás tajemné a temné dobrodružství, které bude navíc brutální a realistické. Těšíte se?

Senua's Saga Hellblade 2 nemá stanovené datum vydání. Dorazit by měla ve verzích pro Xbox Series X/S a PC. Je těžké říct, kdy můžeme očekávat vydání, když ještě nezačala plná produkce.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky