Loňské Sekiro: Shadows Die Twice si zaslouženě odneslo spoustu ocenění a oblibu hráčů. Před vydáním ale bylo velké překvapení, že hra nebude mít žádnou formu multiplayeru - ať už půjde o vzkazy, kooperaci či invaze - jako bylo v případě her od FromSoftware několik let zvykem.

Co se tedy v takovém případě stalo? Pustila se do „opravy” hrstka nadšenců a vznikl tak projekt Sekiro Online. Bezplatná modifikace, která do singleplayerového Sekira přidává možnost kooperace i invazí na velmi podobný způsob jako v případě série Dark Souls a Bloodborne.

Modifikaci si můžete stáhnout na NexusMods a v jádru funguje velmi jednoduše. Stačí jí správně nainstalovat a ve hře pak budete mít přístup k několika předmětům, které vám dovolí se propojit s ostatními.

Cursed Emblem založí multiplayerovou relaci a Vengeful Spirit vás vhodí do jiné relace jako nepřítele. Pomocí Coward's Bell lze naopak multiplayer kompletně opustit. A pokud chcete hrát v kooperaci, stačí po založení relace někoho pozvat přímo přes Steam.

Berte ovšem na vědomí, že jde o neoficiální modifikaci, takže není perfektní. Propojení zároveň běží čistě na P2P bázi a postup ve hře, například v kooperaci, je synchronizovaný mezi oběma hráči. Pokud tedy zemře například nějaký boss, zemře ve světech obou hráčů.

Jde každopádně o se vším všudy fascinující projekt.