U příležitosti 30. výročí modrého ježka uspořádala Sega speciální stream, na kterém odhalila spoustu her se Sonicem, crossovery a merche. Nejzajímavější je příchod úplně nové hry od studia Sonic Team, remaster oblíbeného titulu z roku 2010 a kolekce her, kterými to všechno začalo.

Krátký teaser trailer potvrdil příchod úplně nového dobrodružství Sonica od Sonic Team, studia stojícího za hrami Sonic Generations a Sonic Forces. Video ukázalo, jak si modrý ježek razí cestu přes velmi realisticky vykreslené stromy. Vydání máme očekávat v roce 2022 na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Pro fanoušky ze staré školy připravuje Sega kolekci, která zahrne hry Sonic the Hedgehog 1, 2, 3, Sonic & Knuckles a Sonic CD. Podrobnosti se dozvíme již brzy, ale už dnes víme, že je to šance pro hráče zahrát si staré díly na současném hardwaru.

Radost jistě udělá Sonic Colors: Ultimate, remasterová verze hry, jež vyšla v roce 2010. Těšit se máme na vylepšený vizuál a několik bonusů pro předobjednávky. Digitální deluxe edice dokonce obsahuje několikadenní předčasný přístup pro ty fanoušky Sonica, kteří se nemohou dočkat, až začnou hrát.

Sonic Colors: Ultimate má vyjít 7. 9. 2021 pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC (Epic Games Store).

V souvislosti s představením oficiálního titulu pro olympijské hry v Tokiu vydavatel dodal, že sice nebude obsahovat Maria a Sonica, ale přesto si budete moci svého avatara obléknout do kostýmů Sonica. Sega navíc slibuje, že tematické předměty se Sonicem se objeví v několika dalších hrách, včetně Two Point Hospital, kde byste je nejspíš vůbec nečekali. Teaser naznačuje spojení s Minecraftem.

Další dobrou zprávou je rozšíření stávajících her na nové platformy. Sonic Mania a Team Sonic Racing budou spuštěny na Amazon Luna. Sonic Forces, Team Sonic Racing a Sonic Mania se objeví v katalogu PlayStation Now od 1. 6. a 24. 6. bude Sonic Mania k dostání v Epic Games Store. Zajímavé je, že 24. 6. je čtvrtek, tak je dost možné, že Sonic Mania bude zdarma v obchodě Epicu.

Přečtěte si také: Unikl obsah pro film Sonic the Hedgehog 2

Pokud hrajete mobilní hru Sonic Forces: Speed Battle, tak se můžete těšit na časově omezenou výroční akci. Ta obsáhne soukromé závody. V další mobilní hře, Sonic Dash, bude pirátská událost. Sonic Racing nabídne klasické postavy, auta a tři nové tratě. A ještě letos se do her Sonic Forces a Sonic Dash vrátí Warehog ze Sonic Unleashed.

Na závěr Sega představila spoustu merchandise; například encyklopedii Sonica v pevné vazbě od Dark Horse, oblečení od H&M, 80stránkový komiks od IDW a pamětní zlaté a stříbrné mince od APMEX.

Více v záznam streamu úplně nahoře.